NA SETU HIT SERIJE: Tajkun sniman u najlepšoj kući u Srbiji
Foto: Milica Cvetković

Pogled od kog zastaje dah

NA SETU HIT SERIJE: Tajkun sniman u najlepšoj kući u Srbiji

Pop kultura -

Daleko od civilizacije Moderna koliba iz snova nalazi se u
okolini Beograda, a u njoj živi junakinja koju igra Anita Mančić

Hit serija „Tajkun“ polako se bliži kraju, a u poslednjoj epizodi publika je mogla da zaviri u modernu kolibu iz snova.

Dom desne ruke tajkuna Vere, koju igra Anita Mančić, sojenica je na vodi, koja je sagrađena pre samo nekoliko godina i nalazi se daleko izvan grada. - Pa ovo je prava mala Venecija - komentari su mnogih koji su videli ovu lepoticu.

foto: Milica Cvetković

Jedna od najlepših kuća u Srbiji nalazi se u okolini Beograda i ne možemo zamisliti bolje mesto za pogled na reku iz topline njene unutrašnjosti. Kad je visok vodostaj, njen vlasnik može da peca iz svoje dnevne sobe.

Moderne linije ocrtavaju dve etaže čija je prednja strana u potpunosti zastakljena, pružajući tako neometan pogled na Dunav ili Savu. U izgradnji je korišćeno drvo, što joj daje toplotu u hladnim zimskim danima, kada i tajkuni samo žele da se ugodno smeste pored vatre koja pucketa. Dosad je izgrađeno nekoliko ovakvih objekata i izgledaju iznenađujuće skladno.

foto: Milica Cvetković

Sve sojenice ovog tipa imaju široke terase sa drvenim ogradama, što im daje starinski izgled, kao nemačke kuće s gredama. Do kuća se sa zemlje (kada nije visok vodostaj) dolazi stepenicama, a ispod objekta se obično nalaze prostori za dnevni boravak koji bi se u drugim domovima mogli nazvati dvorište, samo što je ovde dvorište ispod same kuće, što se vidi sa slika.

Tačnu lokaciju ove kolibe iz snova vam ne možemo otkriti, ali smo pokušali da vam približimo kako žive tajkuni, makar na filmu.

Kurir / LJ. RADANOV

Foto: Milica Cvetković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track