ZAVRŠENA PRVA SEZONA, ALI JE DRUGI DEO NAPISAN: U nastavku novi tajkun udara na Bjelogrlića
Foto: Milica Cvetković

SPEKTAKL

ZAVRŠENA PRVA SEZONA, ALI JE DRUGI DEO NAPISAN: U nastavku novi tajkun udara na Bjelogrlića

Pop kultura -

Poslednja epizoda nudi potpuno zaokruženu priču, tako da druga sezona podrazumeva novu situaciju i okolnosti i dešavaće se posle veće vremenske distance, otkrio je scenarista

Nakon deset nedelja prikazivanja na RTS i Superstar TV, spektakularnim krajem i glumom Dragana Bjelogrlića završena je prva sezona „Tajkuna“.

Publika već sada željno čeka nastavak, a na kraju priče o Vladanu Simonović ostali smo jedino bez odgovora na dva pitanja: da li je on uspeo da pobedi svoje protivnike i da li je jači od smrti. Fanovi već spekulišu da u novim epizodama neće biti Bjelogrlić, a evo šta na to kaže scenarista Đorđe Milosavljević i kakvih pet scenarija možemo da očekujemo.

- Prva sezona nudi potpuno zaokruženu priču, a u desetoj epizodi dobili smo odgovore na sva otvorena dramska pitanja, tako da druga sezona svakako podrazumeva novu situaciju, nove okolnosti, priču, koja će se dešavati posle veće vremenske distance - možda čak i posle više godina. Stoga će se nužno promeniti i glumački ansambl, ali naravno da buduća priča treba da prati neke od likova koji su uspeli da prežive i čija životna drama je u prvoj sezoni praktično tek otvorena - rekao je Milosavljević pred finale serije za Kurir.

„Tajkun“ je prva serija produkcije „Fajerflaj“, a nastavak će se verovatno snimati tek 2021. godine.

Rat do istrebljenja, Bojan preuzima biznis

foto: Milica Cvetković

Vladan Simonović je mrtav. U drugoj sezoni poslove i biznis preuzima njegov naslednik Bojan. On ima nove neprijatelje u Cigi i Sari, koji žele da poslove vode oni u ime zakonite ćerke Vladana Simonovića. Paralelno pratimo i život novog srpskog tajkuna, koji je glavna zvezda nastavka.

Kao u „Novom papi“ Tajkun ustaje iz mrtvih

foto: Milica Cvetković

Vladan Simonović je sve što mu se dogodilo u poslednjoj sceni samo sanjao. On se budi u svom kabinetu. Njegova nova ljubavnica je Sara, ali i dalje pati za Lidijom, koja je odlučila da se vrati u svoj zavičaj. Bojan živi u Berlinu, ali ga ponovo otimaju kriminalci jer želi da sazna istinu o svojoj majci.

Porodične tajne Anica Dobra dolazi da naplati dugove

foto: Damir Dervišagić, Fotomontaža

U prvoj sceni druge sezone Anica Dobra u seksi haljini izlazi iz aviona na aerodromu „Nikola Tesla“. Ona nosi masku zbog korone i odlučuje da se vrati u život Vladana Simonovića. Želi da okrene Bojana protiv oca i da preuzme „Sigmu“ i „Duvan“.

Na prvi loptu Simonović u bolnici, ali i dalje u igri

foto: Milica Cvetković

Vladana Simonovića zatičemo u bolnici. Njegov oporavak je neizvestan, a neko mora da umesto njega preuzme „Sigmu“ i „Duvan“. Bojan mora da se vrati iz Nemačke, a posao žele da vode Sara i Ciga. Ostojić, koga igra Predrag Bjelac, izlazi iz zatvora i opet je pretnja za imperiju.

Optužnica za ubistvo Vladan je u zatvoru

foto: Milica Cvetković

Vladana Simonovića zatičemo iza rešetaka. Tužiteljka Jovana Nestorović je dobila da reši slučaj ubistva sudije u poslednjoj epizodi i dovela ga u vezu sa svojim starim prijateljem. Policajac Nikola staje u Vladanovu odbranu i pokušava da mu pomogne da dokaže svoju nevinost.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Milica Cvetković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track