VUČIĆ IGRA ČEDU JOVANOVIĆA: Počinje snimanje serije o Slobodanu Miloševiću i Miri Marković
Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

Saznajemo

VUČIĆ IGRA ČEDU JOVANOVIĆA: Počinje snimanje serije o Slobodanu Miloševiću i Miri Marković

Pop kultura -

Epizoda: Glumac iz Crne Gore proslavio se ulogom u „Sinđelićima“ i sarađivao je s rediteljem na filmu „Rekvijem za gospođu J“

Za nekoliko nedelja počinje snimanje serije „Porodica“, čiji junaci će biti članovi porodice Milošević - Mirjana i Slobodan, kao i njihovi politički saveznici i protivnici, a kako nezvanično saznajemo, najozbiljniji kandidat da igra Čedomira Jovanovića jeste mladi glumac Vučić Perović.

Mini-serija će imati pet epizoda, a kao reditelj i scenarista potpisuje se autor mlađe generacije Bojan Vuletić.

foto: Vladimir Šporčić

Beogradski student

Priča prati hapšenje i poslednja 72 sata života u Srbiji Slobodana Miloševića, pre nego što je isporučen Hagu. Čeda nije glavna uloga, pa još nije prelomljeno ko će da ga igra. Nijedan glumac nije još potpisao ugovor, a na kastingu je bilo nekoliko glumaca, među kojima Vučić Perović figurira kao najozbiljniji kandidat. Mladi glumac iz Crne Gore igrao je i u Vuletićevom filmu „Rekvijem za gospođu J“.

Vučić je glumu upisao tek sa 21 godinom na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi Dragana Petrovića Peleta. U jednom intervjuu izjavio je da mu je profesor uzor i jedan od omiljenih glumaca. Sa Perovićem su studirale Anđela Jovanović i Tamara Aleksić, a proslavile su ga uloge u serijama „Vojna akademija“ i „Sinđelići“.

Premijera na proleće

Kako su pisali pojedini mediji, Slobodana Miloševića i Mirjanu Marković planirano je da igraju Boris Isaković i Mirjana Karanović. Oni već su bili partneri na filmu, i to u debitantskom rediteljskom ostvarenju Mirjane Karanović „Dobra žena“ iz 2016. godine, a Boris je već igrao i Ratka Mladića. Jedina koja ne krije da igra u najiščekivanijoj serije u Srbiji jeste Svetlana Ceca Bojković.

Na male ekrane „Porodica“ se očekuje da stigne navodno na proleće 2021, tačno 20 godina od hapšenja Slobodana Miloševića.

foto: Nemanja Nikolić

Svetski državnici pozdravili su 2001. hapšenje Miloševića, a on je u junu iste godine izručen Međunarodnom sudu u Hagu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije. Godine 2006. Milošević je u pritvoru umro, ne dočekavši kraj sudskog procesa. Mira Marković preminula je 14. aprila 2019. u Moskvi. Oboje su sahranjeni u porodičnoj kući u Požarevcu.

foto: EPA/Srđan Suki

Pregovori trajali sedam sati

MARIJA PUCALA NA ČEDU

Privođenje Miloševića započeto je 30. marta 2001, a okončano nakon dva dana, posle sedmočasovnih pregovora o predaji. Hapšenju su prethodile danonoćne straže pristalica i simpatizera SPS i JUL ispred kuće u kojoj je Milošević boravio.

Nakon hapšenja sproveden je u Centralni zatvor u Beogradu. U vili na Dedinju su nakon Miloševićevog hapšenja privremeno ostale njegova supruga Mira i ćerka Marija. Navodno je za vreme hapšenja ćerka Marija pucala iz pištolja, što je u svom romanu opisao i Čedomir Jovanović.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto:Damir Dervišagić, Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track