ŠOTRA PROMENIO ULOGE! Žarko Laušević igra kralja Nikolu, a Tanasije Uzunović Živojina Mišića!
Foto: Dragana Udovičić

Prva klapa

ŠOTRA PROMENIO ULOGE! Žarko Laušević igra kralja Nikolu, a Tanasije Uzunović Živojina Mišića!

Pop kultura -

Planirano je da snimanje traje najmanje 91 dan, a pored Beograda, najveći deo scena radiće se u studiju

Na Belom dvoru u Beogradu juče je pala prva klapa serije i filma „Kralj“ u režiji i po scenariju Zdravka Šotre, koji je nastao prema romanu „Aleksandar od Jugoslavije“ Vuka Draškovića.

Planirano je da snimanje traje najmanje 91 dan, a pored Beograda, najveći deo scena radiće se u studiju „Vižn tima“ u Ovči. Pre prve klape došlo je do jedne promene u podeli, jer će ulogu Živojina Mišića, umesto Žarka Lauševića, igrati Tanasije Uzunović.

Lauša ćemo gledati kao kralja Nikolu Petrovića. - Lauševiću sam dao da bira ulogu i Žarko se odlučio za vojvodu Mišića - rekao je još pre početka snimanja, a što je došlo do promene, znaju samo reditelj i glumac.

Tanasije nam je potvrdio da je dobio poziv da igra Mišića, a da je adresa za naša pitanja Šotra. Žarko je najavljen u nekoliko novih serija, pa će leto sigurno provesti u Srbiji.

foto: Promo

Film i serija „Kralj“ je ambiciozan projekat, a Šotra se već pokazao kao reditelj koji ume dobro da slika epohu.

- Taj deo istorije smo dosta potiskivali i o njemu smo u vreme socijalizma i komunizma slušali sasvim ograničene informacije - i o tom čoveku i o tom vremenu. Ovo je prilika da se sada to sve osvetli, na jednom dobrom tekstu i dobroj osnovi, u vidu romana Vuka Draškovića, koji je sve to dobro istražio i jeste napisao roman, ali dosta poštujući istorijske činjenice - poručio je Šotra. Snimanje filma i serije planirano je pre više od dva meseca, a sada je ekipa preuzela sve mere zaštite.

- Nisam se testirao na koronu jer nema razloga, nemam nikakve simptome. Međutim, sproveli su brdo nekih zaštitnih mera. Ići će sve malo sporije zbog toga, ali dobro, važno da smo bezbedni. Cela ekipa je pod maskama i vizirima, sa rukavicama.... Pri ulasku na set meri se temperatura - kaže kralj Aleksandar, kog igra Ljubomir Bulajić, i dodaje: - Treme nema. Imao sam vremena dok je trajao karantin da se lepo potkujem... Snimaćemo uz božju pomoć i polako. S Tamarom, mojom kraljicom Marijom, biće lako. Serija „Kralj“ nam je peti projekat koji radimo zajedno.

Vuk Drašković

Srbi nemaju većeg državnika od Aleksandra

Vuk Drašković smatra da je Šotra pravi izbor da radi jedan ovakav film i seriju.

- Francuzi su imali Bonapartu, Nemci Bizmarka, Italijani Garibaldija, a mi Srbi Aleksandra. On je, po mom mišljenju, najveći državnik u istoriji Srba. Od velikog Aleksandra veće je samo naše ogrešenje o njega - izjavio je Drašković za Kurir.

Kurir.rs/Ljubomir Radanov/Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track