GORICA POPOVIĆ ZA KURIR PRED FINALE ŠVINDLERA: Vojina sam ubila tek iz trećeg puta
Foto: Promo

Intervju

GORICA POPOVIĆ ZA KURIR PRED FINALE ŠVINDLERA: Vojina sam ubila tek iz trećeg puta

Pop kultura -

Dragi kolega Ćetkovićev lik je sjajno napisan i dobar je trik s njegovom ulogom za celu seriju. Bilo mi je simpatično što moram da ga likvidiram. Oboje smo se tome smejali

Karijera Gorice Popović traje punih pet decenija. Nezaboravnu sekretaricu Daru iz „Boljeg života“ sada je zamenila uloga Cvetane, koju igra u seriji „Švindleri“, a čije finale je ovog vikenda na RTS.

U razgovoru za Kurir glumica otkriva svoje planove i zašto je teška srca morala da odbije čak tri nove uloge. - Veoma cenim i volim kako piše Đorđe Milosavljević, s kojim sam već radila „Jagodiće“. Svidela mi se priča, a naročito moja uloga, jer ranije takvu nisam igrala. Bilo mi je zanimljivo i to što autori nisu želeli da serija produkcijski bude uobičajena, već da ima jedan pomak, da malo liči na vestern - započinje svoju priču Gorica.

Ko je Cvetana? Da li smo videli njeno prvo lice?

- Ona ima lepe slojeve, neku zamašćenost i težinu, pa sam imala kao glumica šta da odigram. Cvetana je surova, ali i veoma nežna i meka srca prema deci. Mogla bih da je uporedim sa složenošću Stojanke iz filma „Kozje uši“.

Zovu je i krvava Cvetana, a tri puta ste došli glave svom kolegi Vojinu Ćetkoviću.

- Svi su se začudili što je Vojin stradao već u prvoj epizodi. Njegov lik je sjajno napisan i dobar je trik s tom ulogom za celu seriju. Prijala mi je saradnja s Ćetkovićem. Bilo mi je simpatično što moram da ga ubijem tri puta. Oboje smo se tome smejali.

Seriju nosite zajedno s mladim kolegama Pavlom Mensurom i Filipom Hajdukovićem. Kakva budućnost je pred njima?

- S Pavlom se srela na snimanju serije „Pogrešan čovek“, a s njegovim ocem Ifranom sam studirala i dobri smo drugari. Mensuru predviđam veliku karijeru. Filipa čeka isto. Upoznala sam ga još kao studenta u Ateljeu kad smo radili komad „Deca radosti“. Retko je danas sresti takve ljude. Veoma vaspitana deca i duhovita.

foto: Nebojša Mandić

Kakav kraj nas čeka?

- Autori su ostavili prostora za nastavak. Kraj će biti iznenađenje za publiku, a da li će Cvetana biti u nastavku, ne znam.

Čeka vas uskoro i snimanje serije „Kaljave gume“. Da li ste spremni za put u Ameriku?

- Nisam sigurna da li ćemo snimati i u Americi. Radujem se nastavku. Igram Vesnu, žena koja je živela u mučnom braku, bila je pijanistkinja u Beogradskoj filharmoniji i kada joj je suprug umro, našla se na životnoj prekretnici i morala je da odluči šta dalje. Odlazi u Ameriku kod sina, koji tamo živi s porodicom, i tu počinje njen novi život. Snimanje je prekinuto zbog pandemije i sada planiramo nastavak početkom juna. Meni je ostalo još 50 dana snimanja. Neće mi biti lako. Nemam ni dana pauze.

Da li Kris Malki stiže u Beograd?

- Dolaze zajedno reditelj Miodrag Ćertić, moj drug iz studentskih dana, a i Malki, koji je preležao i pobedio koronu.

Hoćete li raditi još nešto?

- Tri uloge sam morala da odbijem i baš mi žao. Vesna je ozbiljna uloga i moram da budem samo na to fokusirana.

Susret s fanovima

Pitaju me gde da oštre satare

Da li ljudi reaguju kad vas sretnu na ulici?

- Na pijaci u Velikom Gradištu me je neko pitao gde mogu da se naoštre satare i testere. Rekla sam mu da je preko puta dobra prodavnica, a onda se začuo smeh. Nasela sam na šalu mog poznanika, kog nisam odmah prepoznala.

LJUBOMIR RADANOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track