NEMANJA RADULOVIĆ O PRIJATELJSTVU S TENISEROM: S Novakom me je spojio njegov sin
Foto: Starsport©

intervju

NEMANJA RADULOVIĆ O PRIJATELJSTVU S TENISEROM: S Novakom me je spojio njegov sin

Pop kultura -

Čarolija Đokovića sam pratio putem medija. Gledao sam svaki njegov meč na TV. Jednog dana pre mog koncerta zazvonio mi je telefon, video sam poruku od Noleta i Jelene, pisali su da moj nastup gleda njihov Stefan

Srpski virtuoz na violini Nemanja Radulović održao je spektakularan nastup, kojim je završen prvi dan Adrija tura, trodnevnog spektakla na Dorćolu. Izveo miks klasične i nešto modernije muzike, uz zvuke tradicionalnog folka. Srpskom violinisti poklonila se publika, a on za Kurir priča o prijateljstvu s najboljim teniserom sveta i o svom životu u doba korone.

Kako je počelo vaše druženje s Novakom?

- Novaka sam pratio putem medija. Gledao sam svaki njegov meč na TV. Jednog dana pre koncerta samo mi je zazvonio telefon i video sam poruku od Novaka i Jelene da njihov sin gleda naš koncert. Stefan nas je spojio.

Novaka ste upoznali tek kasnije u Beogradu.

- On je došao na moj koncert na Kolarcu. U Parizu svake godine idem da gledam njegove mečeve na Rolan Garosu.

Da li je bilo teško da se organizujete da dođete u Srbiju?

- Nije ovo bio uobičajen dolazak i imali smo prelep doček. Nisam znao da će me Novak i njegova braća sačekati na aerodromu. Ceo moj boravak je čudesan. U dva dana dogodilo se više nego tokom prethodna tri meseca. Sledećih nekoliko nedelja ćemo polako sve ponovo da preživljavamo.

Da li privatno igrate tenis?

- Ne, voleo bih da naučim. Nemam vremena da se bavim sportom. Upražnjavam ćigong i jogu, koji mi pomažu da se pripremim za scenu fizički i emotivno. Obožavam da gledam mečeve.

Imate li često prilike da svirate na sportskom stadionu?

- Svirao sam na Rolan Garosu i u nekim sportskim dvoranama. Prvi put nastup u Srbije u nekom ovakvom ambijentu. Adrija tur zaista može da ponese epitet srpski Rolan Garos zbog šljake i sjajne atmosfere.

Kakvo je stanje u Parizu? Vraća li se život u normalu?

- Vraća se polako u normalu. Čekamo novi zakon 15. juna, koji bi trebalo da važi u celoj EU. Ljudi i dalje poštuje mere, nose maske i rukavice. Mi živimo van grada, pa se nama nije promenio život iz korena.

Mnogi se žale da im je nedostajala kultura tokom pandemije. Da li je to i vaš utisak?

foto: Profimedia

- Uvek nedostaje kultura. Svaki događaj koji uključuje publiku i razmenu emocija falio je i nama umetnicima. Probao sam da vidim celu ovu situaciju s neke nove strane i shvatim kroz šta smo sve prošli. Vratio sam se violini i vežbi. Tokom turneje ja nemam osam sati vremena da vežbam.

Na jesen FILM I KONCERTI NA KOLARCU

Tradicionalne martovske koncerte violiniste Nemanje Radulovića na beogradskom Kolarcu pandemija koronavirusa odložila je za jesen. Iz Zadužbine Ilije M. Kolarca su saopštili da će se odloženi Radulovićevi koncerti održati 29. septembra i 1. oktobra. U prvom terminu važe karte od 16. marta, a 1. oktobra ulaznice od 19. marta. Premijera filma „Jedinstven - Nemanja Radulović“ najavljena je za 28. i 30. septembar.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto:Starsport©)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track