TAJKUN PREMIJERNO NA 67. PULSKOM FESTIVALU: Serija kojoj neće odoleti ni Hrvati!
Foto: Firefly Production

uspeh

TAJKUN PREMIJERNO NA 67. PULSKOM FESTIVALU: Serija kojoj neće odoleti ni Hrvati!

Pop kultura -

Serija "Tajkun", prvi zajednički projekat "Telekomovog" Superstar TV kanala i "Fajerflaj produkcije", biće prikazana na ovogodišnjem 67. Pulskom festivalu, koji se održava od 18. do 26. jula.

Dragan Bjelogrlić, koji u ovom projektu autora Đorđa Milosavljevića i reditelja Miroslava Terzića, igra glavnu ulogu tajkuna Vladana Simonovića, dobio je poziv da prikaže i svoje "Senke nad Balkanom 2".

foto: Privatna Arhiva

- I Pula je kao festival prepoznala značaj TV serija, koje polako preuzimaju primat nad filmom. Nije za nas iznenađenje što su se odlučili za "Tajkuna" i "Senke nad Balkanom" - kaže za Kurir Boban Jevtić, scenarista "Senki" i kreativni direktor "Tajkuna".

foto: Damir Dervišagić

Na festival u Puli, kako trenutno stvari stoje, neće putovati Dragan Bjelogrlić, zbog priprema filma o Tomi Zdravkoviću. Publici će se pokloniti Tihana Lazović i Branislav Trifunović, koji igraju dve od četiri glavne uloge. Tihana je, inače, miljenica Pule, jer ima već dve Zlatne arene. Za prvu veliku filmsku ulogu u ostvarenju "Šuti" Lukasa Nole dobila je nagradu za najboljeg debitanta, a drugu za najbolju glumicu u međunarodno nagrađivanom filmu "Zvizdan".

foto: Maja Medić

U glavnoj takmičarskoj selekciji ovogodišnjeg, 67. Pulskog festivala među 16 filmova koji će ući u trku za Zlatnu arenu našla su se i dva srpska ostvarenja - "Otac" Srdana Golubovića i "Pijavice" Dragana Marinkovića. U selekciji studentskih ostvarenja biće prikazani srpski filmovi "Izvršenje" Siniše Cvetića i "Matura" Gvozdena Ilića.

Kurir.rs/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track