POTRESNE SCENE SA ISPRAĆAJA DARINKE MATIĆ MAROVIĆ: Danas za OVO niko nema hrabrosti kao što je imala ONA! (VIDEO)
Foto: Tamata Trajković

Zbogom

POTRESNE SCENE SA ISPRAĆAJA DARINKE MATIĆ MAROVIĆ: Danas za OVO niko nema hrabrosti kao što je imala ONA! (VIDEO)

Pop kultura -

Na Novom groblju u Beogradu sahranjena je Darinka Matić Marović, koja je preminula u sredu posle kraće bolesti u 84. godini. Rodbina, prijatelji, kolege i poštovaoci okupili su se prvo ispred Crkve Svetog Nikole na Novom groblju kako bi odali poslednju počast poznatoj profesorki i dirigentkinji.

Među okupljenima su bili reditelj Jagoš Marković, Olivera Kovačević, operska diva Radmila Smiljanić u pratnji sina slavnog baritona Nikole Mijailovića, ali i mnogi ljudi koji su s njom godinama radili.

foto: Tamata Trajković

- Draga braćo i sestre, medu vama ima pozvanijih da pričaju o njoj od mene. Kod Dare nisu postojala mala i velika dela, a u tome ima nešto božansko - rekao je sveštenik koji je držao opelo.

foto: Tamata Trajković

Na Novo groblje došlo je nekoliko stotina ljudi, od kojih su skoro svi bili pod maskama zbog pandemije koronavirusa. - Danas niko nema hrabrosti da diriguje, a nama glas drhti dok pevamo. Neka ti još bog podari mesto među anđelima i neki mali sastav s kojim ćeš raditi - poručio je jedan od saradnika ispred Darine večne kuće u Aleji velikana. Darinka Matić Marović rođena je 6. februara 1937. u Herceg Novom. Vodila je mnoge horove, a za 40 godina postojanja Kolegijum muzikuma ona i članice hora gostovale su gotovo po čitavom svetu.

foto: Tamata Trajković

- Pretvarali ste svaku dvoranu u hram muzike. Kad sve ovo prođe, pevaćemo u vašu čast. Danas nije dan za pevanje, pa je poslednji put ispratimo stajaćim ovacijama - poručile su Darine saradnice, a onda se začuo dug aplauz i "Vječnaja pamjat".

Kurir.rs/Foto: Tamara Tajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track