MALI MIŠA JE PROPALI MUZIČAR! Nikola Kojo otvara film u kafani! Snima se NASTAVAK ŽIKINE DINASTIJE, evo kako će se zvati
Foto: Printscreen, ATA Images

u žiži

MALI MIŠA JE PROPALI MUZIČAR! Nikola Kojo otvara film u kafani! Snima se NASTAVAK ŽIKINE DINASTIJE, evo kako će se zvati

Pop kultura -

Nije više tajna da će se naredne godine snimati nastavak legendarnog filmskog serijala "Žikina dinastija".

Glavnu ulogu igraće Nikola Kojo, a kako Kurir saznaje, njemu će i pripasti čast da otvori film i snimi prvu scenu. Mišu mnogo godina kasnije zatičemo u kafani. On živi i izdržava svoju porodicu od sviranja violine, ali ne u nekom orkestru, nego tezgareći po svadbama.

foto: Printscreen

U nastavku ovog ostvarenja igraće još Rialda Šebek kao Marija, Vladimir Petrović kao Boba i Vesna Čipčić kao Elza. Najveće nedoumice u vezi sa filmom predstavljaju još tri stvari. Prvo je ko će igrati Mišinog najboljeg druga, kao i sinove, tinejdžere Žiku i Milana, koje je otac nazvao po dedama. Pre tri dana održan je neformalni sastanak s Kojom, kome su prisustvovali reditelj Milan Konjević, producent Milan Todorović i direktor fotografije Dušan Joksimović.

- Odluku o podeli će doneti reditelj. Pravićemo i veliki kasting. Kojo je već spreman i jedva čeka da počne snimanje. Miša će u nastavku svirati violinu - kratko je rekao Todorović za Kurir.

foto: Privatna Arhiva

Nikola Kojo danas ima 52 godine i odrastao je na filmskom setu. Njegova zavidna karijera počela je slučajno i rano, a do nje ga je zapravo odvela muzika. U detinjstvu je, naime, Kojo svirao violinu i bio član Orkestra Radio-televizije Beograd. Slučajno je jednom prilikom završio na času glume, a potom se učlanio u dečju dramsku grupu.

Iako je sve do punoletstva želeo da bude muzičar, u glumu se kasnije zaljubio. Iako je otac, po zanimanju građevinac, hteo da mu sin ima siguran hleb u rukama, nije se protivio Nikolinoj odluci da upiše Fakultet dramskih umetnosti. Uspeo je iz trećeg pokušaja. Tokom osamdesetih najpoznatija mu je uloga iz kultne "Žikine dinastije". Veliko je prijateljstvo negovao sa svojim filmskim dedom - pokojnim Dragomirom Gidrom Bojanićem.

foto: ATA Images
foto: Printscreen

Kada se osvrnemo na njegovu karijeru, treba naglasiti da se Kojo glumom bavi od 13. godine. Na filmu je tada ostvario prvu ulogu, i to uz Milenu Dravić i Ljubišu Samardžića. Usledila je uloga Miše u "Ludim godinama", a 1992. godine dobio je glavnu ulogu u hitu Srđana Dragojevića "Mi nismo anđeli". Ostalo je danas istorija.

Važan podatak

Film slika autor serijala "Mi nismo anđeli"

Nastavak "Žikine dinastije" nosiće naslov "Luda godina", a zanimljivo je da će kao direktor fotografije iza njega stajati Dušan Joksimović. On je radio mnoge kultne filmove Srđana Dragojevića kao što su "Lepa sela lepo gore", ali i serijal "Mi nismo anđeli". Poslednji veliki spektakl s njegovim potpisom bio je "Kralj Petar Prvi" Petra i Lazara Ristovskog.

Kurir, foto: Ata images

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track