Najnovije vesti

ODRPAN JE, POVUČEN I IDE POGNUTE GLAVE! Komšije s Vračara i ne znaju ko je Bane Vidaković, čudan im, a ovo MUMLA ulicom
Foto: Marina Lopičić

susedi iznenađeni da je Bane glumio u kursaDŽijama

ODRPAN JE, POVUČEN I IDE POGNUTE GLAVE! Komšije s Vračara i ne znaju ko je Bane Vidaković, čudan im, a ovo MUMLA ulicom

Pop kultura

Kao bomba je odjeknula vest da je glumac Bane Vidaković uhapšen na Vračaru kada je kod njega pronađeno više od 30 grama heroira. Međutim, njegove komšijoš više je šokirala činjenica da je Bane istaknuti član Narognog pozorišta i da iza sebe ima zapažene uloge.

- Skoro sam se doselila ovde i viđam ga ponekad. Iskreno, nisam ni znala da je on glumac dok nisam videla tekst u novinama. Izgleda nekako odrpano, povučen je i često ide pognute glave. Ne obraća previše pažnju na okolne prolaznike - rekla je jedna mlada devojka koja se našla u ulici gde Vidaković živi u iznajmljenoj kući, koja je stara i neuređena.

foto: Damir Dervisagic

S druge strane, komšija koji živi sam dve kuće od Vidakovića začudeno je pogledao kada je upitan da li  zna ko je Bane i da li ga sreće.

- Ma tu kao podstar živi nekakav crni glumac. To je čovek senka, teško priča i još se teže kreće, ako da je teško bolestan - kaže jedan od komšija koji živi preko puta, a kada je video video iz Kursadžija u kojem glumi njegov komšija, bio je potpuno zatečer.

- Gospode boże, za dever života  ne bih pomislio da je taj čovek deo obrazovnog sveta i javna ličnost, pa i taj čovek sa snimka, šta ste rekli, koliko ima godina? Pa to je nemoguće.

Stariji gospodin je objasnio da je to mala ulica u kojoj se svi znaju i neretko komšije pomažu jedni drugima, ali da s Vidakovićem retko ko ima bliski kontakt.

- Retko ga viđamo tokom dana, uglavnom uveče ili noću funkcioniše. Dolaze mu jedino neki dečko i devojka stalno, možda su mu to deca, na znam. A ovako, povremeno, bude nekog čudnog sveta - prepričava komšija. 

- Prilično je povučen otkada se doselio. I kada ga sretnemo, kao da izbegava da se sreće sa ljudima nekako skrene pogled, promumla dobar dan, ali nikad prvi i tako živi. Kao neki samotnjak. Ipak, jako sam se začudio kada sam pročitao za šta je optužen, ne deluje kao neki diler, više kao duboko zagrizao u konzumiranje toga - nastavio je komšija. 

U nekoliko obližnjih prodavnica i na pumpi znali su o kome pričamo, ali su tvrdili da kod njih ne svraća. Međutim, u jednom malom dućanu prodavačica je otkrila da kod njih pazari samo najneophodnije namirnice.

- Kupuje hleb, pivo i neke konzervirane stvari, očigledno da se prehrani na brzaka - ispričala nam je kasirka, koja, kao i ostali sagovornici, nije želela pred objektiv.

Bane je dobra, ali posrnula duša  

U ulici paralelno sa onom gde živi Vidaković, čovek se predstavio kao njegov rođak.

- Bane je dobra, ali posrnula duša. On već mnogo godinama konzumira narkotike, što je i sam priznao. Nikada nije bio ni zainteresovan da se skine sa toga. U teškoj je finansijskoj situaciji i često je na rubu depresije, a poročna prošlost nimalo mu nije pomogla da se izvuče iz kandži narkotika. Njegovu decu je jako pogodila ova situacija. lako ne žive sa njim, često ga posećuju, i sigurni su da on samo konzumira narkotike, ne i da ih prodaje.

foto: Vladimir Šporčić

kurir.rs/blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...