PREMIJERA U SARAJEVU: Kičić: Važan je uspeh na festivalima!
Foto: Promo

uspeh

PREMIJERA U SARAJEVU: Kičić: Važan je uspeh na festivalima!

Pop kultura -

Nakon velikog uspeha koji je postigao film “Realna priča”, reditelj Gordan Kičić može da se pohvali i podjednako velikim interesovanjem koje je njegova serija “Mama i tata se igraju rata” postigla sinoćnim prikazivanjem na Sarajevo film festivalu. Iako je ovogodišnji SFF bio organizovan uz poštovanje epidemiloških mere, zbog čega je većina ostvarenja prikazana online, ipak veliki broj pregleda i još više pozitivnih komentara ohrabrili su Kičića uoči početka emitovanja na RTS.

“Reakcije na festivalima su uvek važne, jer pored ljudi iz branše, film ili serija su premijerno dostupni iskrenim zaljubljenicima u kinematografiju, koji su u većini slučajeva vrlo oštri. Ipak moram priznati da sam sinoć primio veliki broj poruku i mnogo mnogo pozitivnih komentara”, izjavio je Gordan Kičić nakon projekcije.

foto: Aleksandar Letić

Kako je ranije najavio, serija “Mama i tata se igraju rata” koju čini 10 epizoda, od sredine oktobra će se prikazivati na RTS.

“U seriji ćemo pratiti priču cele porodice glavnog lika Veljka Radisavljevića, koga smo upoznali u ‘Realnoj priči’. Baš kao i u filmu, videćemu jednu istovremeno duhovitu, emotivnu i tužnu priču. Prvih pet epizoda se otprilike poklapa sa filmom "Realna priča", i njih sam režirao ja, a ostale su potpuno nove i njih potpisuje Vladimir Tegić”, navodi Kičić, koji je na ovom projektu bio i producent, koscenarista i glavni glumac.

Pored njega, glavnu ulogu nosi i Nina Janković, a glumačku podelu čine i Nebojša Ilić, Branimir Brstina, Katarina Gojković, Svetozar Cvetković, Vojin Ćetković, Gorica Popović, Nenad Jezdić, Dejan Lukić, Milica Mihajlović.

Na festivalu su prikazane još dve serije "Kosti" i "Močvara".

Kurir.rs/ Foto: Aleksandar Letić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track