AMERIČKA AKTIVISTKINJA RASKRINKALA ALBANSKI LOBI: Dua Lipa i Rita Ora peru novac mafije!
Foto: Profimedia

SKANDAL

AMERIČKA AKTIVISTKINJA RASKRINKALA ALBANSKI LOBI: Dua Lipa i Rita Ora peru novac mafije!

Pop kultura -

Betani Džoan, Amerikanka koja se bavi aktivizmom u pop kulturi, objavila je na Tviteru šemu po kojoj albanska mafija pere novac stečen od kriminala preko muzičkih zvezda poput Due Lipe, Rite Ore i Ejve Maks.

Prema njenim tvrdnjama, pare koje su zarađene od trgovine ljudima, narkotika, pljački, iznuda, ubistava, plasiraju se u karijere pomenutih pevačica kako bi se uvele u legalan tok. Betani je napisala niz tvitova pod nazivom "Nagli porast pop zvezda i njihova povezanost s albanskom mafijom" još 20. jula i do sada je šerovan preko 1.700 puta, a procenjuje se da ga je pročitalo nekoliko miliona ljudi.

- Možda ste primetili neobičnu i iznenadnu eksploziju albanskih pop zvezda koje su imale izuzetan uticaj na muzičkoj sceni u top 40 na američkim i evropskim teritorijama. U pitanju su Dua Lipa, Bibi Reksa, Ejva Maks, Rita Ora. Kako je mala zemlja sa populacijom od samo 2,8 miliona ljudi iznenada eksplodirala s mnogim, relativno sličnim pop zvezdama? Odgovor leži u albanskoj mafiji i pranju novca! Oni (albanski: Mafia Shkiptare) predstavljaju opšte pojmove koji se koriste za zločinačke organizacije sa sedištem u Albaniji, aktivni su u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi i mnogim drugim delovima sveta. Aktivnosti šiptarske mafije uključuju trgovinu oružjem, ubistva, iznude, pljačke, trgovinu ljudima, ucene, trgovinu drogom, krađe, šverc divljih životinja - objašnjava ona i nastavlja:

foto: Profimedia

- Ovo je novac kojem treba pranje i tu nastupaju pop zvezde. Albanska mafija ulaže veliku svotu novca u karijere ovih izvođača kako bi stvorila iluziju o superzvezdama i njihove turneje se koriste u takve svrhe. Evo primera: Rita Ora (koju kontroliše šiptarska mafija) zakazala je koncert u Zadru u Hrvatskoj. Obično biraju manje gradove u zemljama sa manje medijske pokrivenosti za takve operacije. Koncert je bio veliki debakl i navodno je prodato samo 4.000 karata, a njen tim tvrdio je da je prodato preko 60.000, iako dvorana može da primi maksimalno 9.000 ljudi. Prijavljujući "60.000 prodatih karata" Rita Ora i njen tim uspešno su oprali veliku svotu novca od kokaina - navodi Betani. Pored pranja novca, kako ona smatra, karijere pomenutih albanskih zvezda služe i za opasnu propagandu.

- Njihov zločinački manifest duboko je usađen u albanski nacionalizam i ima za cilj podelu regiona koji je ranije bio razoren ratom. Sada te zvezde koriste naloge na društvenim mrežama za širenje opasnih nacionalističkih poruka, poput "velike Albanije", kako bi zahvaljujući propagandi dovele do još jednog rata. Dua Lipa podigla je stvar na viši nivo kada je objavila revizionističku mapu koju koriste fašisti, s ciljem razdvajanja susednih zemalja i stvaranja nemira, sve pod izgovorom socijalne pravde - piše u objavi Betani Džoan na Tviteru.

foto: Printscreen Facebook

Ivan Ercegovčević / foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track