Najnovije vesti

LEOVOJ BIVŠOJ SE NE PIŠE DOBRO ZBOG UTAJE POREZA: Bar Rafaeli počinje sa društveno korisnim radom!
Foto: Instagram

DONETA ODLUKA

LEOVOJ BIVŠOJ SE NE PIŠE DOBRO ZBOG UTAJE POREZA: Bar Rafaeli počinje sa društveno korisnim radom!

Pop kultura

Slavna manekenka Bar Rafaeli u junu je osuđena zbog utaje poreza, a u nedelju je sud u Izraelu potvrdio sporazum. Ona je priznala krivicu i potpisala sporazum, po kojem je osuđena na devet meseci društveno korisnog rada, s kojim će početi 21. septembra, i moraće da plati 610.000 evra, prenosi AFP. Još uvek nije objavljeno šta će manekenka tačno raditi.

foto: Tviter

Bivša devojka Leonarda Dikaprija se, inače, izjasnila krivom pod optužbom da je davala lažne izjave o razdobljima boravka u inostranstvu kako bi izbegla da plati porez u Izraelu, svojoj rodnoj zemlji. Tužioci su rekli da je Bar Rafaeli prikrila stotine miliona dolara zarade od poreske uprave od 2009. do 2012, kada je živela delom u inostranstvu, a delom u Izraelu.

foto: You Tube

Inače, izraelski državljani koji borave u inostranstvu nisu obavezni da prijave svoje prihode van zemlje. Ali izraelske vlasti optužuju manekenku i njenu majku za prijavu fiktivnih boravaka u inostranstvu kako bi iskoristile rupu u izraelskom zakonu i platile manje poreza. Manekenkina majka Cipi Rafaeli, koja se takođe izjasnila krivom i pregovarala o kazni, osuđena je na 16 meseci društveno korisnog rada i novčanu kaznu, kao i na plaćanje zaostalog poreza od 2.300.000 dolara. Ovaj proces trajao je od 2015. godine. 

foto: Kurir

Kurir.rs/ JELENA STUPARUŠIĆ/ Foto: Instagram 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...