SRPSKA SERIJA VEĆ PRODATA U 160 ZEMALJA SVETA: Počelo snimanje Zlatnog dečka, a evo šta se krije iza ovog projekta!
Foto: ATA images

veliki uspeh

SRPSKA SERIJA VEĆ PRODATA U 160 ZEMALJA SVETA: Počelo snimanje Zlatnog dečka, a evo šta se krije iza ovog projekta!

Pop kultura -

Na stadionu OFK Beograd juče je održana konferencija povodom početka snimanja filma i serije "Zlatni dečko".

Priča je nastala po istinitom događaju, a glavnu ulogu igraće mladi glumac Denis Murić.

Režija je poverena Ognjenu Jankoviću iz Beogradskog sindikata, dok su scenaristi projekta braća Vuk i Aleksa Ršumović.

Ovom serijom i filmom publika će dobiti realističan uvid u intrige, odnose i dešavanja koja prate najpopularniji sport na svetu, a koje se događaju daleko od očiju javnosti.

foto: ATA images

Projekat je nastao u saradnji Telekoma Srbija i Filmskog centra Srbije, a podržao ga je "Beta film" iz Minhena, vodeća producentska kuća u Evropi. Njihov predstavnik za Balkan izjavio je da oni stoje iza serija kao što su "Gomora" i "Vavilon Berlin", istakao je da se sa ovim filmom i serijom desilo nešto što se obično ne dešava na početku produkcije, kada su ovakvi sadržaji u pitanju.

foto: ATA images

- Mi prihvatamo projekte za distribuciju tek kada se projekat završi i imamo gotov materijal. Međutim, ono što smo videli već na papiru bila nam je dovoljna garancija da prepoznamo kvalitet i potencijal projekta. "Zlatni dečko" dobio je globalni distributerski ugovor. Prikazivaće se u više od 160 zemalja sveta. Glavna uloga mladog talentovanog fudbalera, problematičnog temperamenta, čiji je talenat na meti različitih interesa, pripala je Denisu Muriću.

Ostale uloge pripale su Alisi Radaković, Petru Strugaru, Tihomiru Staniću, Igoru Benčini, Andriji Kuzmanoviću, Ljubomiru Bulajiću, Jovani Gavrilović i drugima. Producent Uglješa Jokić je rekao da ovaj projekat predstavlja šansu za internacionalni uspeh naših filmova i serija.

foto: Marina Lopičić
foto: ATA images

Reditelj Ognjen Janković

Druga strana fudbala

Reditelj projekta Ognjen Janković posebno je oduševljen glumačkom podelom i nada se da će se film i serija dopasti publici.

- Priča je snimljena po istinitom događaju i vrlo je specifična. Nije bilo lako, ali mislim da smo uspeli. Naša fudbalska svakodnevica se ispostavila kao idealan teren da ispričamo priču o borbi za slobodu jednog mladog bića. Priča je univerzalna, na svim meridijanima naše planete gde se igra fudbal vodi se identična borba. Mi akcenat stavljamo na individuu, na ono što mi kao publika ne možemo da vidimo, već samo da pretpostavimo ili pročitamo u tabloidima i medijima - rekao je Janković.

Kurir/ Aleksandar Panić, foto: Ata images

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track