MESI, MESI, NEĆE DA TI ŠKODI:  Torbica, Čvarkov i Boškić napravili omaž Goranu Paskaljeviću! SMEH DO SUZA
Foto: Printsreen

za najboljeg umetnika svih vremena

MESI, MESI, NEĆE DA TI ŠKODI: Torbica, Čvarkov i Boškić napravili omaž Goranu Paskaljeviću! SMEH DO SUZA

Pop kultura -

Zvala se sasvim obično - Jagodinka Simonović. Mirisala je na sveže testo, slane perece i pekarski kvasac.

Retko ko nije izgovorio ovu repliku iz kultnog filma "Varljivo leto '68" Gorana Paskaljevića, a ona je završila i u novoj epizodi serijala "Državni posao", a u njoj su glavni junaci Đorđe Čvarkov, Dragan Torbica i Boškić.

foto: Printsreen

Čuvena scena u kojoj Slavko Štimac hvata za grudi lepu pekarku Jagodinku Simonović (igra je Dragana Varagić) jedna je od najpoznatijih u srpskoj kinematografiji, sada su pokušali ponovo da je odigraju Boškić i spremačica (Dejan Ćirković i Tanja Pjevac).

foto: Printsreen

- Nekako smo svi, kad je preminuo Goran Paskaljević, znali da moramo to uraditi. Mi ljudima koje poštuje odajemo omaž. Paskaljević je umetnik na čijim filmovima smo svi odrasli. Tekst za potrebe snimanja je napisao naš scenarista Mlađa. Na ovaj način se opraštamo od velikog umetnika - kaže za Kurir Dejan Ćirković i nastavlja:

- Tanja je odmah pristala. Ona je naša omiljena glumica i mislim da nam je scena uspela. Nisam uspeo da to dočaram i odigram kao Slavko Štimac, ali je ipak to omaž - kritičan je Ćirković.

foto: Zorana Jevtić

Čuveni Boškić kaže da je spreman da mu viču na ulici: "Mesi, mesi, neće da ti škodi."

- Nekom će ta šala šala sigurno pasti na pamet - zaključuje glumac.

Kremacija srpskog reditelja Gorana Paskaljevića zakazana je za ponedeljak na čuvenom groblju Per Lašez u Parizu. Nekrolog reditelju svetskog glasa održaće Pjer-Anri Delo, njegov prijatelj, kum i najbolji poznavalac stvaralaštva reditelja, čija je smrt šokirala nebrojene poštovaoce širom sveta. Urna Gorana Paskaljevića biće kasnije položena u Srbiji.

foto: Printscreen

Jokića želimo kao gosta

Gost u hit serijalu "Državni posao", koji se emituje na Superstar TV i RTV Vojvodini, bila je Mirjana Karanović, a Dejan se nada da će ponovo ugostiti Nikolu Jokića. - Njemu se završila sada sezona u Americi i zamolićemo Nikolu da nam opet dođe. Nadamo se da će pristati - kaže Dejan.

Kurir/ Foto: Printsreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track