UROŠ JAKOVLJEVIĆ, ZVEZDA SERIJE MOČVARA: Ceo dan sam čekao da umrem. Hteli smo da bude jednostavna i prosta, iznenadna smrt!
Foto: Zorana Jevtić

glumac ateljea 212

UROŠ JAKOVLJEVIĆ, ZVEZDA SERIJE MOČVARA: Ceo dan sam čekao da umrem. Hteli smo da bude jednostavna i prosta, iznenadna smrt!

Pop kultura -

Na RTS i Superstar TV još nedelju dana nas deli nas od finala serije "Močvara" Olega Novkovića i Milene Marković. Glumac Ateljea 212 Uroš Jakovljević završio je svoju ulogu inspektora Ace, ali njegova smrt mora biti razrešena.

Šta je vaš junak odneo u grob?

- Ono što smo hteli da postignemo pojavom lika Ace, sudeći po komentarima, ali prvenstveno po svom sudu, mislim da smo uspeli. On ne krije ništa, zato je i drugačiji.

Njegova smrt potresla je mnoge. Da li je ovo vaša prva smrt na filmu? Koliko je sama ta scena bila zahtevna?

- Mislim da sam prvi put umro u nekom studentskom filmu, ne sećam se najbolje. Scena je bila zahtevna, snimali smo kada su bili najhladniji dani prethodne zime, dosta ležanja na podu, dosta čekanja, mnogo promaje. Hteli smo da bude jednostavna i prosta, iznenadna.

foto: Marina Lopičić

Koliko ste morali da istražujete da biste što vernije dočarali svoj lik i jeste li zadovoljni konačnim rezultatom i samom serijom?

- Svako od nas je za likove imao detaljne upute od Milene Marković koje smo samo pratili i dalje brusili sa Olegom iza i ispred kamere. Da, zadovoljan sam bio i u samom stvaranju, a krajnji rezultat je još bolji na televiziji.

Kakva je bila saradnja s Olegom i Milenom?

- Sa Olegom i Milenom sam radio u Ateljeu 212, meni veoma prija njihov pristup, prvo u pozorištu, zatim i ovako na filmu. Glumac, pa onda lik koji kreira, dosta je u fokusu u takvom radu, mnogo se radi na tome i to često ispadne dokumentarno dobro.

U Srbiji se snima više od 20 serija, a vi ste trenutno u Zagrebu. Kako ste postali deo ekipe serije "Dnevnik velikog Perice"? Šta možete da nam otkrijete u svojoj ulozi?

- Igram pilota JNA, verenika glavne junakinje, u pitanju je 1964. godina i u Jugoslaviji je tad baš onako sve lepo. S mnogo kolega iz Hrvatske se znam preko pozorišta i tu nije bilo nepoznanica. Reditelj Vinko Brešan vešto slaže stvari na tom snimanju i svi se osećaju najbolje moguće. Zvuči izlizano, ali baš svi uživaju u radu i to je ono što je najzanimljivije na snimanju.

Premijera u Ateljeu: Stiže komad "Pred svitanje"

Kad se vraćate za Beograd? Kakvi su vam planovi vezani za Atelje? - U Beograd se vraćam čim snimim scenu u Zagrebu. I tako stalno. Imam obaveze u svom pozorištu, trenutno radimo probe na predstavi "Pred svitanje", po tekstu Filipa Grujića i u režiji Anđelke Nikolić. Premijera je 10. oktobra i nadam se da se vidimo tad u epidemiološki bezbednoj večeri u Ateljeu.

Kurir/ Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track