Najnovije vesti

KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI GORANA PASKALJEVIĆA U KINOTECI: Poslednji pozdrav reditelju!
Foto: EPA

OPRAŠTANJE OD VELIKANA

KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI GORANA PASKALJEVIĆA U KINOTECI: Poslednji pozdrav reditelju!

Pop kultura

Posle kremacije na pariskom groblju Per Lašez, koja je organizovana 5. oktobra, urna sa posmrtnim ostacima našeg legendarnog reditelja Gorana Paskaljevića biće sutra preneta u Beograd, u pratnji njegove supruge, saopštila je porodica.

Svi koji budu želeli da se oproste od velikana naše i evropske filmske umetnosti i velikog gospodina našeg grada koji je svojim kosmopolitskim duhom Beograd činio metropolom - Paskaljevićevi saradnici, prijatelji, poštovaci njegovog dela, kao i publika koja je volela njegove filmove, moći će da mu uputi poslednji pozdrav u nedelju, 11. oktobra, od 11 do 15 sati, u velikoj Sali na Novom groblju.

foto: Zorana Jevtić

Po želji Paskaljevića, polaganju njegov urne prisustvovaće samo članovi najuže porodice, i to će naknadno biti obavljeno.

Njegove kolege, umetnici i filmski radnici s kojima je sarađivao tokom slavne karijere koja je trajala više od četiri decenije, oprostiće se od Paskaljevića i podsetiti na ostvarenja koja su mu donela svetske nagrade, a nama ostavili filmsku baštinu, na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci koja je zakazana u sredu, 14. oktobra.

Komemoraciji će prisustvovati njegova supruga Kristina, sinovi Vladimir i Petar, sestra Sanja i sestričina Tea.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...