TOČAK NAGRAĐEN ZA ŽIVOTNO DELO, A ROK GRUPA RIBLJA ČORBA! Bora: Odoše dve nagrade u Čačak!
Foto: Dragan Kadić

DODELJENE MUZIčkE NAGRADE GODUM U ATELJEU 212

TOČAK NAGRAĐEN ZA ŽIVOTNO DELO, A ROK GRUPA RIBLJA ČORBA! Bora: Odoše dve nagrade u Čačak!

Pop kultura -

Treća po redu godišnja dodela nagrada GODUM Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije održana je u sredu uveče na Velikoj sceni pozorišta Atelje 212, a priznanje za životno delo dobio je frontmen grupe Smaka Radomir Mihailović Točak.

Muzičar Nikola Čuturilo Čutura je dodelio nagradu svom starijem kolegi i iskazao ogromnu i neizmernu čast u ime udruženja što priznanje odlazi u magične ruke vanserijskog gitariste.

- U ovo vreme korone i teške situacije za muzičare, kada praktično sve stoji i nema toliko nastupa, došlo je vreme sabiranja, i zato sam ponosan što sam među odabranima na ovoj sceni za nagrade - poručio je Točak.

foto: Nemanja Pančić

Za najbolju rok grupu za proteklu 2019. godinu proglašena je Riblja čorba, dok je nagrada za pop muziku otišla u ruke sastava S.A.R.S. Vođa Riblje čorbe Bora Đorđević nije bio prisutan, ali se obratio putem video-linka, iz svog doma u Sloveniji, gde već godinama živi. - Hvala vam za nagradu za grupu godine, nadam se da smo je i zaslužili, imali smo puno koncerata i odličan album "Da tebe nije", a posebno mi je drago što je dobitnik nagrade i Točak, moj Čačanin i zemljak, tako da ove noći odoše dve nagrade u Čačak - u svom stilu je iskazao zahvalnost pevač i lider rok grupe, osnovane davne 1978. godine.

Kurir/ Tanjug, foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track