SVETSKE ZVEZDE KOJE SU SE PRODALE: Uzeli milione pevajući za ozloglašene vođe!
Foto: Profimedia

SVE ZA NOVAC

SVETSKE ZVEZDE KOJE SU SE PRODALE: Uzeli milione pevajući za ozloglašene vođe!

Pop kultura -

Uprkos tome što su su prebogati i što gotovo da ne znaju šta će sa novcem, svetske zvezde hrle da nastupaju ne obazirući se gde i za koga pevaju. Neka od najvećih imena američke i svetske muzičke industrije prodali su se za nekoliko miliona dolara i zabavljali neke od najvećih diktatora i političara koji su prepoznatljivi po tome što krše osnovna ljudska prava.

foto: Profimedia

Jedna od njih je Dženifer Lopez koja je svojim seksi plesom i pojavom uveličala proslavu rođendana turkmenistanskog predsednika Gurbanguja Berdimuhamedova, čiji se režim opisuje kao jedan od "najreppresivnijih u svetu", o čemu su 2013. godine pisali svi mediji, a navodi se da je uzela tri miliona dolara za nastup.

foto: Profimedia

Takođe i Marija Keri je napravila sličan postupak. Ona je je zabavljala Gadafijevu porodicu za Novu 2008. godinu, koji su ljubitelji američkih zvezda. Maraja je, nakon osuda, a posle nastupa, rekla za Rojters kako je bila naivna i da uopšte nije proverila za koga će nastupati. Za to veče Kerijeva je zarradila milion dolara.

Kanje Vest Tri miliona od kazahstanskog predsednika

foto: Profimedia

Reper je pevao na svadbi unuka kazahstanskog predsednika Nursultana Nazarbejeva 2013. godine. Kako je "TMZ" pisao, Kanje je sebe prodao za tri miliona dolara, a uslov je bio da se pojavi na prijemu i otpeva neke od svojih najvećih hitova.

Bijonse Nouls Dobila 2 miliona, pa se pokajala

foto: Profimedia

Pop pevačica je pevala na privatnoj novogodišnjoj zabavi 2009. godine na karipskom ostru Sen Barts, koju su organizovali članovi porodice Moamera Gadafija. Kada je zbog toga nastala čitava hajka, Bijonse je rešila da novac od nastupa, dva miliona dolara, donira u humanitarne svrhe kako bi se oprala, pisao je "Daily Mail".

foto: Kurir

Kurir.rs/ J. Stuparušić: Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track