OSEĆA SE STRAH NA SVAKOM KORAKU! Pilerovi za Kurir: Beč je i dalje pod opsadom policije!
Foto: Dragana Udovičić

Drama

OSEĆA SE STRAH NA SVAKOM KORAKU! Pilerovi za Kurir: Beč je i dalje pod opsadom policije!

Pop kultura -

Braća Danijel i Darko Piler, pobednici prvog serija "Ja imam talenat", gde su se našli nakon što su, zajedno sa sestrom Sandrom, svirali prolaznicima u Knez Mihailovoj, a danas su profesori muzike i žive u Beču, bili su pre dva dana svedoci terorističkog napada.

Solista na harmonici Danijel gostovao je i na Kurir televiziji i kaže da ništa slično nije doživeo u životu.

foto: Dragana Udovičić

- Danas je prilično mirno, ali oseća se strah na ulici među ljudima. Samo dan ranije bilo je strašno. Nikad u životu nisam čuo da se više puca, mislio sam, neka nam je svima bog u pomoći. Napad me je zatekao u gradu - priseća se Danijel i nastavlja:

- Bukvalno je policije bilo na svakom ćošku, a svi su prilazi Beču bili zatvoreni. Mislio sam da se agonija nikad neće završiti. Danas mnogi nisu išli na posao. U toku napada bio sam na snimanju nastupa za takmičenje Svetski trofej i samo nekoliko kilometara udaljen od prvog napada. Brat Darko je bio na proslavi jednog rođendana, hvala bogu, nismo se našli na nekim javnim mestima.

foto: Privatna Arhiva

Darko i Danijel žive već desetak godina u Beču, gde su otišli radi školovanja. Nedavno su kupili plac na kojem planiraju da grade kuću. U međuvremenu su postali i roditelj, što obojica smatraju svojom najvećom nagradom.

- Obojica smo zaposleni u Gardemuziku. Darko je koncert-majstor i radi sa novim članovima orkestra i njima drži časove. Mene očekuje nastup na Svetskom trofeju, koji se ove godine održava onlajn - zaključuje Danijel. Pilerovi, pored karijere u orkestru, nastupaju i solistički, a imali su prilike da sviraju i pred austrijskim kancelarem Sebastijanom Kurcem.

foto: Privatna Arhiva

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track