PEKU RAKIJU, SADE JAGODE, ČUVAJU KOZE! Ovi srpski glumci vratili se na SELO, krenuli od NULE, a sad UŽIVAJU u teškom radu
Foto: Vladimir Šporčić, Dragana Udovičić, Sonja Spasić, Profimedia

rad se isplati

PEKU RAKIJU, SADE JAGODE, ČUVAJU KOZE! Ovi srpski glumci vratili se na SELO, krenuli od NULE, a sad UŽIVAJU u teškom radu

Pop kultura -

Nekolicina domaćih glumaca ozbiljno su zakoračili u biznis. Na njivama koje su sami kupili ili nasledili danas se bave pravom proizvodnjom.

Branko Janković Glumac Branko Janković se pre nekoliko godina preselio u selo Gunjaci kod Osečine, gde ima farmu od 150 koza. Tamo živi sa suprugom Natašom, ćerkom Koviljkom i sinom Vukadinom, a u Beograd odlazi kad god ima poslovne obaveze.

Bavi se preradom kozjeg mleka i na svojoj farmi proizvodi sir i surutku. Za kratko vreme je razvio biznis, pa sada proizvode izvozi na četiri kontinenta.

Kako je izjavio, u selo se vratio jer je želeo da njegova deca jedu zdravu hranu i da odrastaju u prirodi.

foto: Printscreen Mondo

Aleksandar Radojičić

Jedan od mladih domaćih glumaca nedavno se upustio i u preduzetništvo, te je pokrenuo proizvodnju akai bobica. Aleksandar Radojičić je iz Londona u Beograd doneo brazilski brend.

foto: Marina Lopičić

Marija Petronijević

Glumica poznata po seriji "Selo gori, a baba se češlja", pre osam godina iz Beograda se vratila u rodno selo Visibaba, pored Požege. Tu je počela da se bavi poljoprivredom i da sadi jagode.

"Odrasla sam na selu. Verovatno da me je ta sredina formirala i usadila neke potrebe u meni i kada se ukazala prilika, prateći unutrašnju potrebu, počela sam da radim i tu stvar koju volim. Divno je kada vidite nešto što dolazi kao proizvod vašeg rada i kada taj napredak možete svakodnevno da primećujete", istakla je Marija jednom prilikom.

foto: Printscreen/Instagram

Nenad Jezdić

Još jedan domaći glumac koji se radovima na selu ne bavi samo iz hobija je i Nenad Jezdić.Na dedovini kod Valjeva prve voćke je zasadio još pre skoro 15 godina. Tada je imao 70 ari, a sada 20 hektara ozbiljnog biznisa, gde voće raste, prerađuje se, fermentiše i destiliše. U podrumu kuće smeštena su burad sa rakijom, a to piće proizvodi od različitog voća. Ideja mu je da u posao uključi svoje četvoro dece kada budu odrasla.

"Moram vam reći da sam većinu ovih stvari koje ovde vidite platio od svoje glume. Od svih svojih serija, filmova, reklama došao sam do ovoga ovde gde sam sad. Časno je reći da su ovde pare i koje dugujem, ali to je taj rizik koji mora da postoji", kazao je Jezdić ranije.

foto: Vladimir Šporčić, Kurir

Nikola Kojo

Glumac Nikola Kojo planirao je da na selu napravi određenu vrstu komune za umetnike koji žele da imaju mesto na kom će da žive u miru na selu, ali kako taj plan nije realizovan, Kojo je sam obezbedio sebi beg od graske vreve. Na oko 60 kilometara od Beograda, izgradio je kuću u koju odlazi kada može, često i sa svojom porodicom.

Svaki meštanin tog sela zna gde je Kojina kuća. Kažu da vreme najčešće provodi na jednom uzvišenju gde ima pogled na brojna brda, a oko te kuće se nalazi kukuruz. Drvena kuća opasana je livadama, a u velikom dvorištu nalazi se bazen, pomoćne kućice, trambolina za ćerkice, stariji auto i baštenski nameštaj.

foto: Vladimir Šporčić

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković

Popularni glumački par je svoj mir i oazu za opuštanje pronašao u Čortanovcima. Tu imaju vikendicu, ali i uređen i održavan voćnjak.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track