SRBIJI SE SMEŠI NOMINACIJA ZA OSKARA! Analiza kritičara iz Hrvatske: Sada će u svet ići film u kojem se Hrvati prikazuju kao loši!
Foto: Promo/Aleksandar Letić

o dari iz jasenovca pišu i komšije

SRBIJI SE SMEŠI NOMINACIJA ZA OSKARA! Analiza kritičara iz Hrvatske: Sada će u svet ići film u kojem se Hrvati prikazuju kao loši!

Pop kultura -

Film "Dara iz Jasenovca" izazvao je veliku pažnju i u Hrvatskoj. Jutarnji list objavio je o ovom ostvarenju Predraga Gage Antonijevića veliki članak, gde posebno ističe da je film nastao uz podršku države i pomoć od oko tri miliona evra za snimanje.

Filmski publicista Veljko Krulčić nedavno je na društvenim mrežama prvi predvideo da će Srbija kandidovati za Oskara "Daru", a prema njegovom mišljenju, neće biti iznenađenje ako ovo delo uđe među poslednjih devet filmova koji će konkurisati za pobedu.

foto: Ana Paunković

- Ne treba se ljutiti na Srbiju jer ništa ne sprečava HAVC da, poput Filmskog centra Srbije, napravi film s nacionalnom temom, gde bi spadao i Jasenovac. Sada će u svet ići film u kojim se Hrvati prikazuju kao loši, jer je jedan od likova Maks Luburić. Uz to, Gaga Antonijević i Nataša Drakulić su kvalitetni reditelj i scenarista - navodi Krulčić.

Kurir/ Foto: Aleksandar Letić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track