KLAN NE KOKETIRA S KRIMINALOM: Evo šta kažu autori i glumci nove TV serije koja će obeležiti kraj 2020. godine!
Foto: Firefly Production

ko su šok, paša i kamilica

KLAN NE KOKETIRA S KRIMINALOM: Evo šta kažu autori i glumci nove TV serije koja će obeležiti kraj 2020. godine!

Pop kultura -

Deo autorske ekipe nove serije "Klan" juče se okupio ponovo nakon godinu dana od snimanja, na onlajn konferenciji za medije.

I pre premijernog prikazivanje priča Slobodana Bobana Skerlića, koja je inspirisana tzv. zemunskim klanom, podigla je veliku prašinu.

- Život u kriminalu je život u strahu. Nikakve slobode tu nema. To je robija i pre robije. Svako svakom radi o glavi, tlači onog ispod sebe i vreba priliku da smakne onog iznad sebe i da eliminiše konkurenta. Na delu je nekakav perverzni darvinizam sa štanglom u ruci i metkom u cevi - rekao je Skerlić.

foto: Firefly Production

U ulogama Šoka i Paše debituju Aleksandar Dimitrijević i Nedim Nezirović.

- Dejan Šolević Šok je osoba koja je okupila i koja vodi ljude u klanu. Njegova energija i način komunikacije su ga predodredili da bude vođa klana. Šok je kao nenavođeni projektil, svakog trenutka se očekuje eksplozija, kao i katastrofalne posledice po okolinu. Njegova unutrašnja poluga za kontrakarakteristiku lika je ogroman strah, iz kog Šok crpi svu agresiju i instinkt za preživljavanje - objašnjava Aleksandar.

foto: Firefly Production

Nedima dobro poznaje pozorišna publika, ali i ovo je njegova prva velika uloga.

- Ova serija ne koketira s kriminalom i ne glorifikuje ga. Ovo nije krimi-sadržaj na kakav je navikla ovdašnja publika. Ona kriminal ne stavlja na pijedestal, već ga razotkriva, demistifikuje, i glavne "antijunake" predstavlja onakvima kakvi oni jesu: uplašeni, beskrupulozni, bahati, alavi, nesigurni, impulsivni, emotivno rastrojeni, moralno osakaćeni... Ako je nekom takav način života dopadljiv, to već nije problem serije, to je problem poremećenih vrednosti - smatra mladi glumac iz Novog Pazara.

Jedni u ekipi sa zavidnim iskustvom je Ivan Zarić.

- Da bismo nešto pobedili ili prevazišli, moramo da ga razumemo, da shvatimo kako funkcioniše. Da ne ulepšavamo, ovde se radi o zlu. Pitko i lako Skerlić priča priču o razvoju i funkcionisanju zla. Tu "čašu žuči" spretno prepliće medom u formi humora koji raste iz slabosti i nedoraslosti "junaka". I time razbija ideju o herojstvu asfalta. Furtula je vrlo operativan, spretan, inteligentan. Za razliku od većine, bez ambicije da se popne na tron. Toliko je dugo u tom svetu mraka i straha da je to promenilo njegovu dušu - objasnio je Zarić.

Produkcijska kuća "Fajerflaj" i "Telekom Srbija", koji stoje iza ovog originalnog TV projekta, najavljuju da je premijerno emitovanje planirano za 25. decembar na kanalu Superstar TV, a sutradan, 26. decembra, na RTS.

foto: Firefly Production

Trojpec: Kamilica je jedini izmišljeni lik i preletačević

Miloš Petrović Trojpec pretplaćen je za uloge žestokih momaka: - Kamilica je jedna od karika u tom klanu. Neki likovi u seriji imaju biografske poveznice sa istorijskim ličnostima, dok je Kamilica izmišljen lik, koji sam sam gradio. Kao u politici, tako i u kriminalu postoji preletanje, Kamilica je jedan od tih, silom prilika, preletačevića.

Kurir, Maša Kostić, foto: Firefly

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track