BILA JE NAJPOPULARNIJA PEVAČICA NA NAŠIM PROSTORIMA, A ONDA NESTALA BEZ TRAGA: Bila je udata za glumca, a evo šta se s NJOM DESILO
Foto: Printscreen/Youtube

MISTERIJA

BILA JE NAJPOPULARNIJA PEVAČICA NA NAŠIM PROSTORIMA, A ONDA NESTALA BEZ TRAGA: Bila je udata za glumca, a evo šta se s NJOM DESILO

Pop kultura -

Amila Glamočak bila je istaknuto ime estradne scene u Bosni i Hercegovini.

Bivša supruga glumca Admira Glamočaka, s kojim ima i sina Adija, svoju karijeru počela je kao prateći vokal, pa iako je snimila samo dva albuma, ostala je upamćena kao kvalitetan i poseban interpretator.

Amila Glamočak
foto: Printscreen/Youtube

Mada se njena karijera kretala uzlaznom putanjom, pre oko 10 godina Amila je preko noći nestala iz javnog života i sve informacije o njoj od tada do danas pokrivene su "velom tajne". Vrlo brzo počelo je da se priča da je Amila okrenula novu životnu stranicu i da se posvetila veri.

Amila Glamočak
foto: Printscreen/Youtube

Amila je 2005. i 2006. godine sa sinom Adijem živela neko vreme u sarajevskom naselju Koševsko Brdo, da bi joj se nakon toga potpuno izgubio trag. Njene kolege sa estrade kažu da je otprilike u tom periodu prekinula apsolutno svaki kontakt s njima. Nakon nesuglasica u braku s Admirom Glamočakom, prema rečima njenih tadašnjih prijatelja, ona se potpuno promenila, posvetila se veri i ubrzo je došao i razvod od legendarnog glumca.

Admir Glamočak
foto: Printscreen/Youtube

"Odjednom je postala druga osoba. Samo je pričala o veri... Ubrzo se i pokrila, a nakon toga nismo imali previše kontakta, a informacije o njoj su se svodile na rekla-kazala. Jedino mi je prijatelj iz Visokog rekao da je jedno vreme viđao u ovom gradu. Tada sam dobio informaciju da je često u tekiji u Moštrama kod Visokog", rekao je izvor.

"Tačno je da je Amila Glamočak vodila hor, ali ne bih smela o tome da pričam. Dok je vodila hor, bila je izričita da ne želi da se njeno ime spominje u medijima i to smo uvek poštovali. Ne smemo vam dati ni njen kontakt, ali možemo joj poslati mejl i ako bude zainteresovana, ona će se vama javiti", rekli su iz ženske edukacione organizacije pri kojoj deluje hor.

Jedan pevač, uz zahtev da ostane anoniman, potvrdio je da Amila ne želi da se o njoj piše, jer je, jednostavno, izabrala drugi put.

Amila Glamočak
foto: Printscreen/Youtube

"Već dugo je više ne zanimaju ni estrada ni pevanje, a pre nekoliko meseci mi se javila i rekla da je u Turskoj, gde se i udala", potvrdio je.

Amila Glamočak rođena je 1966. godine u Sarajevu. Od 15. godine profesionalno je pevala prateće vokale u duetu "Vrele usne". Završila je Muzičku akademiju u Sarajevu, a solističku karijeru započinje početkom opsade Sarajeva, 1992. godine.

Bila je jedan od glavnih pevača u sarajevskoj verziji mjuzikla "Kosa - Anno domini 1992". Pesmom "Za našu ljubav" predstavljala je BiH na Pesmi Evrovizije u Oslu 1996. godine.

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/K.Đ/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track