MIRA FURLAN JE BILA DEO PSIHOMODO POPA! Gobac za Kurir otkriva kako je glumica završila u grupi i otpeva njihov NAJTUŽNIJI hit!

Sećanje na jednu rokerku

MIRA FURLAN JE BILA DEO PSIHOMODO POPA! Gobac za Kurir otkriva kako je glumica završila u grupi i otpeva njihov NAJTUŽNIJI hit!

Pop kultura -

Umetnicu Miru Furlan, koja nas je iznenada napustila u sredu u 66. godini, svi pamte kao izuzetnu glumicu, a malo ljudi zna da je jedno vreme radila sa bendom Psihomodo pop.

Pevač grupe Davor Gobac za Kurir otkriva da je Mira zajedno sa Dubravkom Ostojić i Stjepkom Kavurić pevala prateće vokalne na njihove dve pesme "Nema nje (Zauvijek)" i "Iste stvari".

- Družili smo se s Mirom u to vreme. Bila je to 1984. godina. Nismo tada imali još ni ploču, ali došle su devojke u studio Radio Zagreba, u čuvenu "Četvorku", da nam pomognu da snimimo "Nema nje (Zauvijek)" i "Iste stvari" - kaže Gobac.

Mira Furlan, jun 2018
foto: Dragana Udovičić

Vokal čuvenog benda smatra da je Mira uradila pravu stvar što je umesto muzike izabrala glumu kao primarno zanimanje.

- Za glumu je, kažu, najvažnija prirodnost, a ona je to imala u sebi. Nisam ja tu dobar kritičar. Imala je najvažnije - harizmu, a bila je zgodna ženska. Mira je bila inteligentna i duhovita osoba. Uvek će je tako pamtiti. Bila je starija deset godina od mene. Sećam se, nas je zvala nekoliko puta kod sebe u stan na žurke. Upoznao nas je Davor Slavnik, s kojim je imala bend Orkestar Mire Furlan - objašnjava Davor Gobac.

Davor Gobac
foto: Dragana Udovičić

Sada kad Mire Furlan više nema, nekako i proročki zvuče stihovi "Nema nje, zaspala je zauvijek".

- Pesma je napisana za našeg prijatelja. On je pevao u bendu Neroni, a njemu je tada umrla tetka. Bila je to pesma s posvetom za nekog ko je otišao. Vidiš, eto, sad, sve se to, nažalost, poklopilo s Mirom - zaključuje Gobac.

Nema nje

Stan ima čet'ri sobe

Sve, sve su sive

U mojoj glavi nastaju slike

Čudne, ljigave gljive

Praznina u želucu

Miješaju se kiseline

Gledam kroz mutno staklo

Vani je inje

Nema nje

Nema nje

Nema nje

Zaspala je zauvijek

Ja sam crna haljina

Iz crne duge dolazim

Molim se za miran put

Moram da te uhvatim

Ti znaš da sam pakao

Zalijepio na zidove

Na hladne male crvene

Tapeta

Kurir, Ljubomir Radanov, foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja