Najnovije vesti

U AMERICI KRENULI NAPADI NA DARU IZ JASENOVCA! Maksa Ćatović za Kurir: Naš film nema zadnjih namera, držimo se činjenica!
Foto: Aleksandar Letić

Kritičar Varajetija objavio antisrpski pamflet umesto recenzije

U AMERICI KRENULI NAPADI NA DARU IZ JASENOVCA! Maksa Ćatović za Kurir: Naš film nema zadnjih namera, držimo se činjenica!

Pop kultura

Filmski portal Varajeti objavio je antisrpski pamflet povodom filma "Dara iz Jasenovca", koji će uskoro početi da se prikazuje u američkim bioskopima, prenose mediji u Republici Srpskoj.

Umesto recenzije, kako piše u nadnaslovu, autor Džej Vajzberg pokušava da nametne tezu prema kojoj Srbi, govoreći o sunarodnicima ubijenim u ustaškom logoru smrti, navodno, pravdaju svoju politiku u ratovima devedesetih.

Dara iz Jasenovca, film
foto: Aleksandar Letić

Drugi američki mediji pišu pohvalno o srpskom kandidatu za Oskara i Zlatni globus, a sporni tekst potpisuje autor koji je pre tri godine držao master klas u Zagrebu, a u svojim recenzijama hvali hrvatske i bosanske filmovima.

- Naš film nema zadnjih namera. Držimo se činjenica. Namera nam je bila da se prikaže jedini logor koji Nemci nisu kontrolisali i sve zlo koje je Jasenovac doneo Srbima, Jevrejima i Romima. Kritičar Varajetija sve povezuje s ratovima devedesetih, a to je samo providna zla namera da se u startu kod onih koji odlučuju o Zlatnom globusu i Oskaru ubaci zrno sumnje da ga ne posmatraju i ocene kao dobar ili loš film, već da vode računa o političkoj korektnosti. A da sam ja ovde u pravu, najbolje pokazuju ostale kritike u američkim medijima - kaže za Kurir producent Maksa Ćatović, koji zahvaljuje državi na pomoći u realizaciji celog projekta.  

Maksa Ćatović
foto: Nemanja Nikolić

Kurir/ Foto: Aleksandar Letić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...