Najnovije vesti

MAKSA ĆATOVIĆ ZA KURIR O KRITIKAMA ZBOG DARE IZ JASENOVCA: Hrvate je pogodilo to što je film dobar!
Foto: TANJUG

reakcija producenta

MAKSA ĆATOVIĆ ZA KURIR O KRITIKAMA ZBOG DARE IZ JASENOVCA: Hrvate je pogodilo to što je film dobar!

Pop kultura

Producent filma "Dara iz Jasenovca" Maksa Ćatović izjavio je za Kurir da se ne stidi svog filma, da se na negativne rekacija Hrvata ili na sruštvenim mrežama ne obazire, kao i da su u neku ruku očekivane.

- Moram priznati da u me pogodile neke ranije recenzije američkih publikacija u kome su tvrdili da je logor u Jasenovcu bio pakao za Jevreje, a da reditelj Dragan Antonijević pokušava na silu tu da ubaci decu i Srbe i tada sam reagovao otvorenim pismom. Međutim, znam da smo napravili dobar film i ne bi se o njemu toliko pričalo da je loš.

Film nije propaganda, niti je usmeren protv hrvatskog naroda, već protiv ustaških zločina, a ako se neko danas prnalazi u tome to nije naša krivica. Zato smo Gaga i ja odlučili da film prvo prikažemo na RTS-u da ga narod vidi i da vratimo sve iz političke na filmsku priču.

Negativne rakcije hrvatskih medija i pojedinaca iz "kruga dvojke" su donekle i očekivane, bili smo spremni na njih i ne obazirem se. Miran sam i ne stidim se zato što znam da smo napravili dobar film - kazao je Čatović.

Kurir.rs/J.Pronić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...