MAKSA ĆATOVIĆ ZA KURIR O KRITIKAMA ZBOG DARE IZ JASENOVCA: Hrvate je pogodilo to što je film dobar!
Foto: TANJUG

reakcija producenta

MAKSA ĆATOVIĆ ZA KURIR O KRITIKAMA ZBOG DARE IZ JASENOVCA: Hrvate je pogodilo to što je film dobar!

Pop kultura -

Producent filma "Dara iz Jasenovca" Maksa Ćatović izjavio je za Kurir da se ne stidi svog filma, da se na negativne rekacija Hrvata ili na sruštvenim mrežama ne obazire, kao i da su u neku ruku očekivane.

- Moram priznati da u me pogodile neke ranije recenzije američkih publikacija u kome su tvrdili da je logor u Jasenovcu bio pakao za Jevreje, a da reditelj Dragan Antonijević pokušava na silu tu da ubaci decu i Srbe i tada sam reagovao otvorenim pismom. Međutim, znam da smo napravili dobar film i ne bi se o njemu toliko pričalo da je loš.

Film nije propaganda, niti je usmeren protv hrvatskog naroda, već protiv ustaških zločina, a ako se neko danas prnalazi u tome to nije naša krivica. Zato smo Gaga i ja odlučili da film prvo prikažemo na RTS-u da ga narod vidi i da vratimo sve iz političke na filmsku priču.

Negativne rakcije hrvatskih medija i pojedinaca iz "kruga dvojke" su donekle i očekivane, bili smo spremni na njih i ne obazirem se. Miran sam i ne stidim se zato što znam da smo napravili dobar film - kazao je Čatović.

Kurir.rs/J.Pronić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track