SUPRUG ENGLESKE GLUMICE PREMINUO POSLE DUGE BOLESTI: Bili su zajedno 56 godina, ali je on izgubio bitku protiv Alchajmera
Foto: Profimedia

sin objavio tužne vesti

SUPRUG ENGLESKE GLUMICE PREMINUO POSLE DUGE BOLESTI: Bili su zajedno 56 godina, ali je on izgubio bitku protiv Alchajmera

Pop kultura -

Suprug čuvene britanske glumice Ajlin Derbišir (89), Tomas Holt je preminuo prošlog vikenda. Njihov sin Oliver je bio uz njega u poslednjim trenucima Tomasovog života.

Ajlin je najpoznatija po ulozi Emili Bišop u seriji "Coronation Street", a taj lik je glumila neverovatnih 58 godina. Sa Tomasom, penzionisanim inženjerom je bila od 1964. godine. Živeli su u Češiru.

Ajlin Derbisir
foto: Profimedia

Oliver je sportski novinar koji je sve otkrio u kolumni koju piše za jedan britanski portal, a posebno se osvrnuo na zajedničku ljubav koju su njegov otac i on imali prema fudbalu.

Prisetio se kako ga je voljeni otac odveo na prvu utakmicu fudbalskog kluba Stokport Kauntina stadion u Edželi parku i dodao da ga je žaljenje nateralo da shvati šta fudbal zaista znači navijačima koji nisu mogli da idu na utakmice dok pandemija koronavirusa traje.

Ajlin Derbisir
foto: Profimedia

- Moj otac nikada nije zaboravio Stokport čak ni za vreme duboke borbe sa Alchajmerom - napisao je Oliver.

- Želeo je da se vrati tamo i poseti sva mesta svoje mladosti. Ponekad me pitao da li bih mu dao kartu za autobus za putovanje - nastavio je dalje.

Ajlin, koja i dalje nosi titulu žene sa najdužim stažom u sapunici, napustila je britansku seriju "Coronation Street" 2015. godine. Šefovi su prihvatili njen otkaz iz ličnih razloga, iako je bila jedno od najvećih imena serije. Insistirali su na tome da su joj vrata otvorena u bilo kom trenutku, iako prema izvoru emisije "ne postoje neposredni planovi za njen povratak".

Ajlin Derbisir
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./The Sun)

BONUS VIDEO:

01:11

OTAC STIHOVA I VELIKI UČITELJ: Pevačica iz Frajla otkrila da je zbog Đoleta PREPLIVALA Dunav (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track