STRIT-UMETNIK DENI BOŽIĆ ZA KURIR: Nisam s Balaševićem uspeo da nadmašim moj mural Ljubiši Samardžiću
Foto: Kurir

ko je momak o kome priča ceo balkan

STRIT-UMETNIK DENI BOŽIĆ ZA KURIR: Nisam s Balaševićem uspeo da nadmašim moj mural Ljubiši Samardžiću

Pop kultura -

Novi Sad sada krase dva murala posvećena legendarnom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je preminuo pre tri nedelje.

Na Limanu 2, u Fruškogorskoj ulici kod broja 30, tri dana na novom portretu panonskog mornara radio je dvadesetsedmogodišnji Deni Božić iz Doboja. - Veliko hvala Ivanu iz Biciklane na ukazanoj prilici i poverenju. Želja da slikam u Srbiji konačno mi se ostvarila - kaže Deni za Kurir.

Deni Božić
foto: Privatna Arhiva

Mladi umetnik tri dana je radio na svom crtežu, a najteže je bilo odabrati stih iz neke njegove pesme.

- Prvobitno napisani citat, za koji se ispostavilo da nije potpuno Balaševićev, poslala mi je majka. Jako mi se svideo. Citat koji je u završnoj verziji veoma mi je simpatičan, pa sam se odlučio za njega. Fotografija koju sam odabrao mi je odgovarala i bila dovoljno izazovna. Hteo sam da se i dokažem i pokažem - objašnjava umetnik.

Deni Božić
foto: Privatna Arhiva

Za Denija je čitav region čuo kada je u svom gradu naslikao Balaševića, a mural u Novom Sadu je naišao na pokoju lošu kritiku da više liči na glumca Preleta nego na muzičara.

- Veoma me dotiču loše kritike, prostudiram ih i tražim i tu neku istinu. Mural je daleko verodostojniji uživo, teško ga je dobro uslikati. Naslikao sam ih više od 300. Moji sugrađani mi kažu da nisam uspeo da nadmašim mural Ljubiše Samardžića u Doboju, i s tim se slažem - konstatuje Božić.

Tri nezaboravna dana

Novi Sad je divan

Deni Božić voleo bi da se ponovo vrati u Srbiju i Novi Sad. - Provod je bio divan. Tri kratka dana u Novom Sadu činila su mi se kao večnost - rekao je Božić.

Deni Božić
foto: Privatna Arhiva

Kurir/ Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track