BOKI, OSVETLI NEBO: Vida Ognjenović oprostila se od Borisa Komnenića
Foto: Nikola Anđić

komemoracija glumcu

BOKI, OSVETLI NEBO: Vida Ognjenović oprostila se od Borisa Komnenića

Pop kultura -

U Narodnom pozorištu održava komemoracija slavnom glumcu Borisu Komneniću, koji je preminuo 7. marta nakon teške bolesti.

Komemoraciji prisustvuju članovi porodice, kao i brojne kolege, koji su ispoštovali sve pidemiološke mere koja država nalaže.

Veliku pažnju izazvao je dolazak njegove ćerke Nike, koju je dobio sa Rene Penanen.

Vida Ognjenović održala je govor na komemoraciji Borisa Komnenića.

Vida Ognjenović
foto: Pritnscreen

- Boris Komnenić glumac protiv dosade. On je proživeo život vrhunske igre i istog takvog nemira, braneći svoju čovečnu volju da glumi očima i svešću izvan svakog zla. Od životnih nedoumica, intimne ranjivosti i drugih nevolja branio se ćuteći i svojom glumom. Boris je bio darovit u svemu. U istrajnom druženju, u bežanje u samoću, u nežnosti za svoju kćer, u odašiljanju i očekivanju svojih vesti i u diskretnom bolovanju. U svemu tome potpuno sam, ali uvek svoj. Branio je svoje veliko poverenje u moć umetnosti kojoj je pripadao. Verovao je da gluma mora biti istrajno buđenje usnulog čuda onda je ispražno ponašanje i obmana. Nije podgledao slabostima zanata. Zato ni u životu ni u glumi nije pratio prečice. Niti je ružnim rečima za druge pokušavao da skrene pažnju na sebe. Bio je glumac koji nije nametao lik svojim ulogama koje je glumi. Da oseti dah njihove slabosti i patnje. Kad god sam ga pozvala, odgovarao je "borim se, borim se i te kako". Zaslužio je da ga volimo nežno, kao što je i on voleo nas. Nije nagrađivan koliko je trebao svojom igrom i pojavom. Pre dva dana osvanula je čitulja "Osvetli nebo Boki", pridružujem se toj divnoj poruci - kazala je Vida.

Boris Komnenic
foto: Nikola Anđić

Kurir.rs/I.B.

BONUS VIDEO:

00:50

Ivana Vujić Kominac drzi govor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track