NI ROĐENA MAJKA IH NIJE PREPOZNALA: Ovih 5 transformacija glumaca u POZNATE LIČNOSTI izazivaju DIVLJENJE! Kao jaje jajetu! (FOTO)
Foto: Profimedia

neverovatna sličnost

NI ROĐENA MAJKA IH NIJE PREPOZNALA: Ovih 5 transformacija glumaca u POZNATE LIČNOSTI izazivaju DIVLJENJE! Kao jaje jajetu! (FOTO)

Pop kultura -

Magiju na filmsko platno prenose glumci, kostimi, efekti, šminka, režija, fotografija i to je veoma kompleksan proces koji na kraju osvoji (ili ne) publiku. Kada se rade filmovi o ličnosti koja je postojala, pored svega, bitno je i da glavni glumac ili glumica barem malo liči.

U snimanju ovih biografskih priča neki glumci su koristili scensku šminku, neki neospornu sličnost sa osobom koju glume i naravno, talenat. Trudili su se da što bolje prikažu osobu i ponekad se ta granica brisala, nije se znalo gde počinje glumac, a gde završava njegova uloga odnosno ličnost koju glumi.

Čarli Čaplin i Robert Dauni Džunior, film Čaplin

Robert je glumio čuvenog skitnicu u filmu iz 1992. godine koji je rađen po Čaplinovoj autobiografiji. Osim neverovatne sličnosti, kritika je išla u prilog glavnom glumcu, a osvojio je i Baftu za ovu ulogu. Film obuhvata dobar deo Čaplinovog života - od odlaska iz Engleske sve do nasilnog isterivanja iz Severne Amerike i poslednjih dana u Švajcarskoj.

glumci
foto: Profimedia

Džim Morison i Val Kilmer, film The Doors

Ovaj film je režirao Oliver Stoun, 1991. godine i ovo je jedna od uloga koja je lansirala Vala Kilmera u zvezde. Ono što vredi naglasiti je i to da je Kilmer pevao u filmu tj. nije korišćen glas Džima Morisona. Publika i kritičari su bili složni u jednom - Kilmer je pevao i izgledao kao pravi Džim, pevač kultne rok grupe The Doors.

glumci
foto: Profimedia

Sid Višos i Geri Oldman, Sid i Nensi

Geri Oldman je otelotvorio mladog i nesrećnog Sida, čije pravo ime je bilo Sajmon Džon Riči, koji je tragično preminuo 1979. godine. Pravi Sid je bio basista čuvenog britanskog pank benda Seks Pistols. Film je iz 1986. godine i zove se Sid i Nensi jer prati njihovu ljubavnu priču koja, osim ljubavi ima i veoma mučne elemente. Geri Oldman je izuzetno oglumio Višosa i dobio jednu od britanskih nagrada za najboljeg glumca zbog te uloge.

glumci
foto: Profimedia

Elton Džon i Taron Egerton, film Rocketman

Snimiti film o Eltonu Džonu se činio kao nemoguć poduhvat jer je pevač u svojoj dugoj karijeri prošao kroz sve i svašta. Međutim, uspeli su da snime biopik u kom je Taron Egerton takođe otelotvorio Eltona Džona. Film je iz 2019. godine, prati detinjstvo, ranu mladost i period Eltonove rehabilitacije i lečenja. Taron je, poput Vala Kilmera vežbao i pevao sve pesme u filmu da bi sve bilo što realističnije. Dobio je nekoliko bitnih nagrada, a poslednja je nagrada Zlatni globus za najboljeg glumca u mjuziklu 2020. godine.

glumci
foto: Profimedia

Fredi Merkjuri i Rami Malek, Boemska rapsodija

Rami Malek je glumio Fedija Merkjurija u ovom biografskom ostvarenju iz 2018. godine. Rami nije pevao vokale u filmu i iz nekog razloga je imao plave oči, iako je pravi Fredi imao braon. No, to ga nije sprečilo da osvoji Oskara za najboljeg glavnog glumca, kao i Zlatni globus i Baftu i još nekoliko bitbnih nagrada. Da bi dočarao Fredijevo lice, nosi je posebnu protezu.

glumci
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

BONUS VIDEO:

01:58

RASPLAKAO JE POLA SRBIJE KONCERTOM ZA DŽEJA: Malo ko zna da se BAŠ ON pojavio u čuvenom spotu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track