NEVIĐENA TRANSFORMACIJA: 4 sata bilo je potrebno da se BORIS Isaković PREOBRATI U SLOBODANA MILOŠEVIĆA!
Foto: Promo

nova serija

NEVIĐENA TRANSFORMACIJA: 4 sata bilo je potrebno da se BORIS Isaković PREOBRATI U SLOBODANA MILOŠEVIĆA!

Pop kultura -

Nakon 20 godina od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, biće prikazana mini TV serija "Porodica" reditelja i scenariste Bojana Vuletića.

serija Porodica, Slobodan Milošević, Boris Isaković
foto: Promo

Pod opsadom policije, novinara i demonstranata, porodica Milošević i njihovi prijatelji i saradnici nalaze se u vili Mir na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom, a nova vlast želi samo da ga vidi iza rešetaka i isporuči Hagu. Serija "Porodica", koju čini pet epizoda, dramska je interpretacija stvarnih događaja, a najteži zadatak imali su Lana Rakanović i Sendi Kumalakante da od glavnog glumca Borisa Isakovića naprave Slobodana Miloševića.

serija Porodica, Sendi Kumalakante, Lana Ranković
foto: Promo

- Silikonska maska nije nepoznata u srpskoj kinematografiji, rađene su više ili manje uspešno. Maska je i čudovište i starenje i povreda na glumcu, sve što zahteva silikonsku protezu na licu ili telu glumca. Ali i perika i šminka treba da odaju utisak. Pred nama nije bilo lak zadatak. Morali smo da napravimo da Boris podseća na Miloševića - pričaju Lana i Sendi za Kurir.

serija Porodica, Slobodan Milošević, Boris Isaković
foto: Promo

Pripreme za snimanje su trajale od decembra 2019. do aprila 2020, a umalo da i sve propadne zbog korone.

- Materijal smo jedva nabavili iz Londona, jer se sve dešavalo usred opšteg zatvaranja celog sveta usled pandemije. Sam proces apliciranja maske trajao je četiri sata, i tako 20 dana, a naš radni dan je imao 17 sati. Imali smo dosta sreće sa vremenom, jer toplota nije prijatelj ni šminki, a kamoli maski, ali smo nekako izbegavali vrućinu, počinjali smo veoma rano, a kada smo snimali u julu i avgustu, radili smo uglavnom noću, tako da nam je sve išlo u prilog - otkrivaju maskeri i zaključuju:

serija Porodica, Slobodan Milošević, Boris Isaković
foto: Promo

- Tokom snimanja cela ekipa se već bila navikla da je Boris Sloba i svi smo ga oslovljavali sa "predsedniče", ali je prava potvrda da smo uradili nešto dobro došla kada smo snimali scene sa statistima, koji su svi bili oduševljeni.

serija Porodica, Mira Marković, Mirjana Karanović
foto: Promo

U seriji vizuelnu transformaciju su doživele i Mirjana Karanović i Tijana Marković, koje igraju Miru Marković iMariju Milošević.

serija Porodica, Tijana Marković, Marija Milošević
foto: Promo

Serija "Porodica", zajednički projekat produkcijske kuće "Fajerflaj" i Telekoma Srbija, istovremeno će premijerno biti emitovan od 29. marta svakim danom na Superstar TV i RTS 1.

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov/ Foto: Promo

BONUS VIDEO:

01:33

Nebojša Milovanović o snimanju serija Tajna vinove loze

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track