01:10

Irfan Mensur o Vlasti Velisavljeviću

anegdota

BERČEK I MENSUR BANULI VLASTI USRED NOĆI U KUĆU: Njegova reakcija pokazala koliki je bio CAR (KURIR TELEVIZIJA)

Pop kultura -

Jutros nas je zatekla vest da je čuveni glumac Vlasta Velisavljević preminuo u svojoj 95. godini od posledica korona virusa.

Vlasta Velisavljević ostavio je neizbrisiv trag u glumačkoj umetnosti. Maestralno odigrane uloge ostaju iza njega, a vedar duh i toplina su nešto po čemu ćemo ga zauvek pamtiti.

Koliko je značio glumačkoj profesiji i kakav je Vlasta bio, prisetio se njegov kolega Irfan Mensur u "Pulsu Srbije" na Kurir televiziji.

- Meni je Vlasta najmanje bio kolega, on je bio naš drug, svima je bio drug. Dočekao je ovako visoke i lepe godine samo zato što se nikada nije izdvajao, nije kosristio svoje godine, on ih je zaboravio - priča Irfan.

Vlasta Velisavljevic
foto: Kurir Televizija

O tome kakav je zaista bio Vlasta govori jedna anegdota iz mladosti, koju je isptičao Irfan pred našim kamerama.

- Ja sam u ovo pozorište ušao sa 21 godinu, ja nikada neću zaboraviti trenutak kada smo sa govornice ja, Berček i Toni Laurenčić zvali Vlastu na kuću u sred noći i pitali ga da dođemo kod njega i popijemo piće. On je rekao pobogu, naravno da možete, pa smo mu mi banuli u kuću usred noći i proveli divno vreme sa njim i njegovom Nadom - priseća se sa osmehom glumac.

- Da nije ove pošati on bi živeo 302 godine kao neka kornjača. Imao toliko duha i toliko radosti za život, kao retko ko. Retko ko se takav rađa. Ovo je veliki gubitak za srpski sitem pronalaženja pravih drugova - zaključio je tužno Irfan Mensur.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track