POBUNA GLUMACA! ORAŠANIN, BIKOVIĆ I EKIPA IZBACILI LEČIĆA IZ PREDSTAVE! On im poručio: Sa vama više NIKAD NIŠTA!
Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Pančić, Beta, Profimedia, Nemanja Nikolić

KOLEGE PROTIV LEKE

POBUNA GLUMACA! ORAŠANIN, BIKOVIĆ I EKIPA IZBACILI LEČIĆA IZ PREDSTAVE! On im poručio: Sa vama više NIKAD NIŠTA!

Pop kultura -

Deo ansambla predstave „Kad su cvetale tikve“, koja se daje u BDP, odlučio je da Branislava Lečića izbaci iz tog komada dok se situacija zbog optužbi da je silovao koleginicu Danijelu Štajnfeld ne reši.

Glumac Branislav Lečić juče je izbačen iz predstave "Kad su cvetale tikve", koja je na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta, pošto su njegove kolege potpisale peticiju u kojoj navode da ne žele da igraju s njim na sceni dok se situacija zbog optužbi da je silovao glumicu Danijelu Štajnfeld ne reši.

Kako Kurir saznaje, predlog da ne bude deo podele podržali su svi akteri komada s Milošem Bikovićem na čelu. Peticiju je potpisao i Miodrag Radonjić, koji se proslavio ulogom Baće u filmu i seriji "Južni vetar", a to je potvrdio i za Kurir.

Miodrag Radonjić
foto: Printscreen/Kurir televizija

Kompleksan događaj

- Ne kažemo da je Lečić kriv. Mislim da on ne treba da se pojavljuje u pozorištu i da igra predstave dok se ne reši ova situacija i sud ne donese odluku - kaže Radonjić. Inače, u predstavi u režiji Bobana Skerlića Lečić je u ulozi naratora Ljube Vrapčeta, šampiona u boksu u poznim godinama.

Iz BDP juče su obavestili javnost da je na zahtev većeg dela ansambla predstave "Kad su cvetale tikve" glumac Branislav Lečić izuzet iz predstojećih igranja.

- Zbog kompleksnosti svih događaja smatramo da je ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija - navodi se u saopštenju.

Lečić, koji se juče povukao sa čela Demokratske stranke, odgovorio je kolegama.

- Sa onima koji sude o ljudima i ovakvim događanjima i optužbama preko medija, bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam šta da tražim! Zaboravite na našu saradnju i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi ni takvi glumci uopšte ne zanimaju. Nek me izbegavaju u širokom luku. Istina će pobediti - napisao je on na Instagramu.

Prva koja je odbila da glumi u istoj predstavi sa Lečićem je Mirjana Karanović, koja je navela da to radi u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema Danijeli Štajnfeld.

Oštra dok opisuje

Štajnfeldova je, podsetimo, prošlog petka u policiji rekla da ju je 2012. silovao stariji kolega. Lečić će danas biti saslušan u policiji. Glumica je nadležnima dostavila i audio-snimak razgovora koji je vodila s Lečićem. Taj snimak dala je i novinarima Njujork tajmsa. Američki list zaključuje da glumica nije lagala.

- Iako su glasovi prigušeni i razgovor često deluje prijateljski, glas Štajnfeldove postaje oštriji kada opisuje koliko je bila povređena onim što je uradio - navode oni. Lečić je za Njujork tajms rekao da je taj razgovor „proba nekog komada“.

- Volela bih da mi neko pokaže isečak iz bilo koje predstave ili komada ili scenarija gde to piše. Ko god bi to ikada napisao, potpuni je genije, zato što bi opisao psihologiju silovatelja onako tačno, autentično - rekla je Štajnfeldova, dok je Lečić za ovaj list rekao:

- Možda zato što se ništa nije dogodilo želi da se osveti, a možda želi da gradi svoju priču preko mene.

Spopadao je

GURNUO RUKU POD NJENU HALJINU

Glumica je za Njujork tajms rekla i da ju je Lečić „spopadao i na probama predstave“.

- Jednog dana, u njegovoj svlačionici, on je naglo gurnuo ruke pod njenu haljinu. Štajnfeldova se istrgla i pobegla, bila je u šoku, ali je ipak rešila da ništa ne govori režiseru, jer se plašila da joj neće verovati, kao i da bi to moglo da joj uništi karijeru - navodi list.

Šta otkriva Lečićev govor tela

TEŠKO JE ZAKLJUČITI DA LI GOVORI ISTINU, JER JE ON VRSTAN GLUMAC

Branislav Lecic
foto: Printscreen/Privatna arhiva

Branislav Lečić snimio je video koji je dostavio medijima, a u kom je izneo svoju stranu priče. Glumac je u videu, koji traje 16 minuta, tvrdio da on nije silovatelj, kao i da se između njega i Danijele nije desio seksualni odnos. On je tom prilikom pozvao Danijelu da kaže istinu.

Boris Teodosijević, profesionalni trener za lični razvoj, kaže da je po Lečićevom govoru tela i samom nastupu teško zaključiti da li govori istinu.

- Kada bi u ovom slučaju bio neki laik, po njegovom ponašanju, nastupu i gledanju u kameru videli bismo da zaista misli ono što govori. Međutim, neko kao što je Branislav, vrsni glumac, može svašta da odglumi, pa je vrlo teško da procenimo njegov govor tela. U obraćanju on pokušava da prikaže mirnoću, staloženost, da ne ispadne agresivan, iako je u ovakvoj situaciji teško biti miran - objašnjava Teodosijević.

On kaže da u jednom trenutku u kadru možemo videti gestikulaciju ruku, ali da taj gest prikazuje njega kao spontanog, a ne nekog ko je naučio tekst i pripremio ulogu.

- Momenat kada se obraća njoj direktno, u potpunosti je posvećen kameri, kao da u prostoriji nju gleda pravo u oči, možemo protumačiti na dva načina - kao da je beskrupulozni lažov koji opravdava sebe ili kao čoveka koji nema čega da se stidi i slobodno može nju da pogleda u oči i zapita je zašto to radi - dodaje on.

Bivša tašta

ZAČEPRKAJTE U DANIJELIN STIL ŽIVOTA

Gorica Radulović, majka Nine Radulović, bivše supruge Branislava Lečića, kaže za Kurir da ne zauzima ničiju stranu, jer se apsolutno ne zna šta se desilo.

- Moje mišljenje je da se radi o jednoj ženi, da budem blaga, vrlo problematičnoj, u čiju biografiju i stil života treba malo začeprkati - rekla je Radulovićeva i dodala:

- Nina se odlično nosi sa svim, ona poznaje tog čoveka, ona sve dobro kapira. Mi o tom čoveku imamo najbolje moguće mišljenje. Dok ne saznamo nešto što još uvek ne znamo, onda ga možda promenimo.

Kurir.rs / Lj. R. - B. T. - N. K. Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Pančić, Beta, Profimedia, Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track