OVAKO JE GOVORIO BIVŠI MUŽ MARIJE MILOŠEVIĆ: Voleo ju je do smrti, a MRAČNE TAJNE o Miloševićima odneo je u GROB

Trn u oku

OVAKO JE GOVORIO BIVŠI MUŽ MARIJE MILOŠEVIĆ: Voleo ju je do smrti, a MRAČNE TAJNE o Miloševićima odneo je u GROB

Pop kultura -

BEOGRAD - Večeras počinje serija "Porodica", koju ćemo pratiti na Superstaru i RTS, a govori o hapšenju Slobodana Miloševića u vili "Mir". Jedan od aktera ove priče je i ćerka Marija Milošević, koja je bila udata za 18 godina starijeg Nikole Mišljenovića.

Marijin bivši suprug, koji je preminuo 2014. godine, bio je bivši diplomata. Marija je imala 18 godina kad se udala za gotovo 15 godina starijeg Mišljenovića. Bili su tri godine u braku, dok je on bio u diplomatskoj službi u Japanu.

Mišljenović je o ljubavi, životu i razvodu s Miloševićevom ćerkom napisao knjigu pod provokativnim naslovom „Tata, što me ljubiš u usta“. Prema Mišljenovićevom svedočenju, Marija je te reči izgovorila u prepunom trolejbusu dok je, kao 17-godišnja devojka, sedela u Mišljenovićevom krilu. Time je, kako je govorio, sablaznila sve putnike, koji su poverovali da se zaista radi o incestu, naročito zbog njihove očigledne razlike u godinama.

- I danas je obožavam. Dala mi je svoju nevinost i svoju ljubav - ispričao je Mišljenović aprila 2006. u ispovesti Kuriru sećajući se kako su, držeći se za ruke, otišli da se razvedu.

Kao razlog razvoda on je tada naveo svoj diplomatski posao.

- Njena samoća, jer sam mnogo radio. Govorila mi je: „Ti radiš, ja ovde nemam ni mamu, ni tatu, brata, ni drugaricu“. Rešio sam da joj dam slobodu. Koliko god smo se voleli, a voleli smo se jako mnogo, njen ideal slobode bio je jači od svake ljubavi. Tada mi je rekla: „E, pa tebi je lako, ti si mator čovek, ti možeš da budeš raspuštenko, a meni nije lako da budem udovica". Nasmejao sam se i rekao joj: Marija, je l‘ ti to priželjkuješ moju smrt? Pa nećeš biti udovica, nego raspuštenica - pričao je tada i otkrio da je

Marija bila „teška“.

- Marija je imala šiptarsku narav - kad voljem - voljem, kad ne voljem - koljem. Sa celom porodicom sam bio u kontaktu sve do 1992. Ti moji razgovori s Marijom smetali su nam da nađemo novu ljubav i nastavimo život. Pozvala me je jedne večeri u Ministarstvo i rekao sam joj da ne želim da se družimo više. Rekao sam joj da me ne zove više - ispričao je i izneo pretpostavku šta se posle tog razgovora desilo:

- Mira je sigurno pitala gde sam, da li se javljam, i kad joj je ćerka ispričala šta se desilo, poznajući je, sigurno je rekla „e, sad ću ja njemu da j.... sve po spisku“. To je bilo u martu, u avgustu mi je bačena bomba na automobil - kazao je tada i dodao da je i posle petooktobarskih promena ostao „profesionalno marginalizovan, skrajnut“.

Govorio je da ga je porodica Milošević „uništila, a ovi novi dotukli“

- Čovek sam u godinama, a nemam ni kučeta ni mačeta, ni porodicu, ni decu, niti posla, plate i penzije. On je, kako je dodao, poželeo da se posle razvoda Marija zaljubi „jer bi mi njena nesreća bila veliko opterećenje“:

- Nisam uspeo da je zadovoljim, a mnogo sam je voleo, i upravo zato želeo sam joj sreću - pričao je

Mnogo znao...Nikola Mišljenović
Mnogo znao...Nikola Mišljenović

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja