CVETKOVIĆ KAO KOŠTUNICA: Svi očekuju "Porodicu", proslavljeni glumac igra lidera DOS
Foto: Damir Dervišagić

Serija POrodica

CVETKOVIĆ KAO KOŠTUNICA: Svi očekuju "Porodicu", proslavljeni glumac igra lidera DOS

Pop kultura -

SERIJA "Porodica", igrana rekonstrukcija poslednja tri dana zajedničkog života porodice Milošević, biće prikazana večeras na RTS-u i "Superstar"-u

Dramatizacija poslednja tri dana zajedničkog života porodice predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i pre emitovanja je izazvala veliko interesovanje gledalaca.

Večeras će biti emitovana prva epizoda, a u naslovnim ulogama ćemo gledati Borisa Isakovića kao Miloševića, i Mirjanu Karanović koja glumi Mirjanu Marković.

Glumac Svetozar Cvetković se našao u ulozi lidera DOS-a Vojislava Koštunice.

Svetozar Cvetković
foto: Marina Lopičić

Na izborima 24. septembra 2000. godine za predsednika Savezne Republike Jugoslavije kao kandidat DOS-a Koštunica je u prvom krugu dobio više od 50% glasova.

Savezna izborna komisija tvrdila je da je Koštunica pobedio u prvom krugu izbora, ali da nije imao preko 50% glasova, što je značilo da treba da se održi dodatni krug izbora.

To je bio povod za izbijanje masovnih protesta, koji su kulminirali 5. oktobra 2000. godine, a Koštunica je 6. oktobra 2000. ušao u kabinet predsednika Srbije na Novom Beogradu i istog dana Slobodan Milošević je priznao javno pred televizijskim kamerama RTS-a svoj poraz.

Tokom 2001. godine došlo je do otvorenog razmimoilaženja sa premijerom Srbije Zoranom Đinđićem. Nakon izručenja Slobodana Miloševića Haškom tribunalu, Koštunica je tvrdio da nije bio obavešten o toj odluci.

Bonus video:

01:05

Reditelj u Pulsu Srbije otkrio šta možemo očekivati od serije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track