URAGANKE NA EVROSONGU U DRUGOJ POLUFINALNOJ VEČERI: Evo pod kojim brojem će Srbija nastupiti
Foto: Ana Paunković

evrosong

URAGANKE NA EVROSONGU U DRUGOJ POLUFINALNOJ VEČERI: Evo pod kojim brojem će Srbija nastupiti

Pop kultura -

Grupa Hurricane, koja predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“ u Roterdamu, nastupiće deveta u drugom polufinalu tog takmičenja, saopštili su organizatori.

Evropska radiodifuzna unija je na zvaničnom sajtu „Evrosonga“ objavila redosled nastupanja ovogodišnjih takmičara koji su utvrdili holandski javni servisi NPO, NOS i AVROTROS, organizatori takmičenja.

Određeno je da predstavnice Srbije, grupa Hurricane, nastupe devete u drugom polufinalu, koje će se održati 20. maja u Roterdamu. Već je ranije žrebom utvrđeno da će naše predstavnice nastupiti u prvoj polovini drugog polufinala.

Drugo polufinale će otvoriti San Marino, a poslednji će nastupiti predstavnici Danske. Nastupiće predstavnici 17 zemalja.

Kada je reč o prvom polufinalu koje se održava 18. maja, takmičiće se predstavnici 16 država. Prvi deo takmičenja otvoriće predstavnici Litvanije, a poslednji će svoju pesmu predstaviti Malta.

Hurricane
foto: Printskrin Jutjub

U prvom polufinalu prvobitno je trebalo da nastupi 18 takmičara, ali je Jermenija odustala od učešća, a predstavnici Belorusije su diskvalifikovani zbog kršenja pravila.

Iz oba polufinala po 10 zemalja će se plasirati u finale i pridružiti direktnim finalistima – Velikoj Britaniji, Italiji, Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji i Španiji. Tokom finalne večeri nastupiće 26 učesnika.

„Pesma Evrovizije“ biće održana u Roterdamu od 18. do 22. maja. Prošlogodišnje izdanje festivala je otkazano zbog pandemije koronavirusa, pa je odlučeno da Holandija, pobednik takmičenja 2019. godine, organizuje ovogodišnji „Evrosong“.

kurir.rs/rts

Bonus video:

01:16

ZAPALILE STUDIO! Hurricane zapevale u emisiji uživo, pa OTKRILE poseban TALENAT! Svi ZANEMELI! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track