REPER LIL NAS X DIZAJNIRAO SOTONINE PATIKE: Tužba stiže, a simbolika koje one kriju je jeziva!
Foto: Profimedia

uzburkao javnost

REPER LIL NAS X DIZAJNIRAO SOTONINE PATIKE: Tužba stiže, a simbolika koje one kriju je jeziva!

Pop kultura -

Američki reper Lil Nas X napravio je pravu pometnju poslednjim singlom Montero (Zovi me tvojim imenom). Od trenutka kada su spot i pesma objavljeni, ne stišava se buka.

Lil Nas X
foto: Printskrin/Instagram

Prvo su se oglasile konzervativne partije i organizacije, osuđujuci mladog repera zbog „promocije Sotone", a sada se oglasila i jedna sportska kompanija, koja je spremila tužbu.

Naime, Lil Nas X je dizajnirao 666 pari patika pod nazivom „Sotonine patike", koje na sebi imaju pentagram, kao i kap prave ljudske krvi. Koštaju 1018 dolara, a zapravo su izmenjena verzija već postojećih popularnih patika.

One čak imaju i poznati logo, što je zasmetalo ovoj velikoj kompaniji, koja se od njih ogradila.

Nakon što su patike počele da se prodaju, predstavnici kompanije su dali izjavu za NBC News.

- Nismo povezani sa Lil Nas X-om. Mi nismo dizajnirali niti objavili ove patike i ne podržavamo ih - navodi se u saopštenju.

Takođe, ova sportska kompanija je „podnela tužbu za kršenje žiga". U tužbi se tvrdi da „već postoje dokazi o značajnoj zabuni na tržištu, uključujući pozive na bojkot naše kompanije, kao odgovor na lansiranje patika."

Ipak, čini se da se Lil Nas X nije mnogo potresao zbog potencijalne tužbe, već je u svom maniru, pozvao fanove da što više strimuju njegovu pesmu, kako bi imao novca da plati troškove tužbe.

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

00:24

BRENA BAŠ ZNA DA UŽIVA! Pevačica otputovala u Crnu goru, snimila VRHUNSKI pogled iz aviona, pa se NJEMU posebno obratila!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track