VELJKO MIHAILOVIĆ PRVI ČETVRTFINALISTA MOZAIKA: Za njega nema GRANICE! Razbucao protivnike KURIR TELEVIZIJA
Foto: Kurir Televizija

NOVI KVIZ

VELJKO MIHAILOVIĆ PRVI ČETVRTFINALISTA MOZAIKA: Za njega nema GRANICE! Razbucao protivnike KURIR TELEVIZIJA

Pop kultura -

Svakog radnog dana od 18:30 časova popularna voditeljka Danijela Panić Conić zabavlja vas i vašu porodicu u već omiljenom kvizu "Mozaik".

Popularna voditeljka Danijela Pantić Conić i večeras je naše takmičare vodila kroz sedam igara novog i već omiljenog kviza "Mozaik" na Kurir telviziji.

Na poziciji crvenog takmičara i večeras je sa nama bio Veljko Mihailović, dok je poziciju plavog zauzeo Kragujevčanin Mateja Kijanović.

Napetost među takmičarima u startu se stvorila, a još više je porasla kada je u prvoj igri "Nizovi" Veljko pokupio i svoje i poene svog suparnika.

U startu povevši sa izuzetnom razlikom, svoju dominaciju nastavio je i u daljim igrama.

Druga po redu "Daj mi slovo" igra koja leži više takmičarima sklonim jezičkim izazovima zahteva da se od nasumično izabarnih slova takmičara napravi što duža reč.

mozaik
foto: Kurir Televizija

I Veljko i Mateja uspešno su odgovorili izazovi, te je takmičar na plavoj poziciji konačno dobio svoje prve bodove.

Nakon komplikovanih matematičkih operacija u igri "Abakus" Veljko je ubedljivo poveo sa 53 boda, naspram Matejinih 29.

mozaik
foto: Kurir Televizija

Mateji ni igra "Štafeta" nije išla naruku.

Učesnicima je zadato slovo K za prvu reč, nakon čega nastavljaju niz reči od poslednjeg slova prethodne.

Svoju spretnost i ovoga puta pokazao je Veljko, dok je Mateja izgubio sve poene jer nije mogau vremenskom roku da se seti reči na slovo P.

Takmičar na plavoj poziciji ponovo je izašao iz igre sa nula bodova, a svi poeni pripali su Veljku.

mozaik
foto: Kurir Televizija

U igri "Magelan" koja testira znanje naših takmičara iz istorije i geografije krenuli smo na sever, pa na zapad. U ovoj igri takmičari su se pokazali sjajno, rešivši i najteža pitanja koje im je postavljala voditeljka.

"Do vrha" smo se peli povezivavši autore i dela u prvom delu igre.

Veljko je svoj zadatak uspešno rešio, dok je u drugom delu, kada je trebalo povezati muzička dela i njihove autore Mateja pokazao izuzetno zanje, ali je spao na dno na samom kraju pogrešivši kod muzičke numere "Modra reka". U igri "Kurir" naši takmičari uspešno su rešili sve asocijacije dostaviviši pisma na prave adrese.

mozaik
foto: Kurir Televizija

Međutim Veljko je i ovoga puta pokazao više znanja, spretnosti i brzine pa je ubedljivo pobedio sa skoro duplo više bodova u odnosu na Mateju. Na kraju igre Veljko je čestitao Mateji, navevši da je perspektivan igrač.

Danas smo dobili i prvog četvrtfinalistu sa pet uzastopnih pobeda - Veljka Mihailovića, ali i Mateja je dobio priliku da nastavi takmičenje, pa ćemo ga gledati već u desetoj epizodi.

01:56

POVRATAK DANIJELE PANTIĆ U KVIZU MOZAIK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track