Najnovije vesti

BUBAMARU SVI PAMTE IZ PORODIČNOG BLAGA, A DANAS GA NE BI PREPOZNALI! Njegov sin je krenuo očevim stopama, a evo kako izgleda! FOTO
Foto: Pritnscreen

otac i sin

BUBAMARU SVI PAMTE IZ PORODIČNOG BLAGA, A DANAS GA NE BI PREPOZNALI! Njegov sin je krenuo očevim stopama, a evo kako izgleda! FOTO

Pop kultura
14:26h

Kultna serija “Porodično blago” iznedrila je mnoštvo anegdota koje se već godinama unazad prepričavaju, ali isto tako i nekoliko specifičnih, unikatnih likova.

Jedan od njih je svakako Boško Divljak zvani Bubamara, koga je igrao Ljubiša Barović, a koji je imao vrlo specifičnu i zapaženu sporednu ulogu.

Naime, on je glumio čoveka koji dolazi sa robije, unezverenog pogleda kod sudije i donosi mu pakete sumnjivog sadržaja, za koje su svi mislili da je unutra eksploziv, kako bi mu se osvetio. Ovakve predrasude su karakteristične prema bivšim “zatvorskim ptičicama” i to je jedna od svrha lika Bubamare. Predstavlja pokušaj scenariste Siniše Pavića da te ljude predstavi kao obične građane koji su svoje odužili. Zato je Divljak tako bezopasan i zapravo jako pristojan čovek, pa i iz tog razloga simpatičan publici.

Ljubiša Barović
foto: Pritnscreen

Glumca od ove kultne serije, tačnije već 20 godina, nismo imali prilike često da vidimo, osim što je imao i manje uloge u filmu”Zona Zamfirova” i serijama “Srećni ljudi”, “Stižu dolari”, “Kraj dinastije Obrenovića”.

O glumcu se u javnosti malo zna. Ono što je poznato jeste da je glumac radio u pozorištu u Leskovcu i Novom Sadu, kao i da je prvak je Šabačkog pozorišta. Kao vođa i osnivač NDA “Veselo majmunče”, sa svojom školom glume dobijao nagrade kao reditelj i pisac. Režirao je za decu predstave: “Pepeljuga”, “Natalija i gusari” i “Trnova ružica”. Za iste predstave je napisao tekstove kao i za predstavu “Bajka o bajatom pasulju”.

Ljubiša Barović
foto: Pritnscreen

Dobitnik je brojnih pozorišnih priznanja:

– Dve nagrade na festivalima “Ljubiša Jovanović”. Nagrada za najbolju mušku ulogu za uloge: Vatrogasnog kapetana (“Ćelava pevačica”) i Ligurio (“Mandragola”).

Četiri nagrade za glumu na Festivalima “Joakim Vujić”: Nagrade za najboljeg mladog glumca za ulogu Mladića (“Tuđa žena i muž pod krevetom”). Nagrada za najbolju mušku ulogu za uloge: Vatrogasnog kapetana (“Ćelava pevačica”), Ligurio (“Mandragola”) i Rozenkranc (“Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi”).

– Nagrada Ježa na Danima komedije u Jagodini za najbolju mušku ulogu Konobara (“Luda noć u hotelu Jugoslavija”).

– Na festivalu dečjih predstava u Ubu – nagrade za: najbolji tekst, najbolju predstavu i najbolju režiju.

Ono što je uvek bilo privlačno ljudima, a i danas je, njegov izgled i odlična mimika lica. Ljubiša danas ima sedu kosu i skoro je pa neprepoznatljiv.

Ono što je zanimljivo a i malo znano široj publici jeste da Ljubiša ima podjednako slavnog sina u glumačkim vodama. U pitanju je Strahinja Barović.

Strahinja Barović
foto: Pritnscreen

Kurir.rs/I.B. 

Bonus video:

MA, BRE, SVE PUCA OD POLJUBACA! Ceca objavila neodoljiv snimak malenog Željka, ne skida osmeh sa lica!
00:07

MA, BRE, SVE PUCA OD POLJUBACA! Ceca objavila neodoljiv snimak malenog Željka, ne skida osmeh sa lica!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...