POZNATI SLIKAR POZITIVAN NA KORONA VIRUS: Miloš Šobajić u bolnici, a evo kako se oseća!
Foto: Damir Dervišagić

HAOS

POZNATI SLIKAR POZITIVAN NA KORONA VIRUS: Miloš Šobajić u bolnici, a evo kako se oseća!

Pop kultura -

Poznati srpski i evropski slikar Miloš Šobajić pozitivan je na virus korona i trenutno je na bolničkom lečenju u KBC "Dragiša Mišović".

Zdravstveno stanje priznatog umetnika je za sada stabilno, jer danas nema temperaturu i saturacija mu je zadovoljavajuća.

Miloš Šobajić
foto: Damir Dervišagić

Inače, izložbom slika, skulptura i video-rada Miloša Šobajića nedavno je otvorena Galerija Kombank dvorane (bivšeg Doma sindikata) u Beogradu.

Veliki umetnik je posetiocima predstavio deo radova koji su nastali u proteklih 20 godina i koji se bave njegovom večnom temom: progonom, a prikladan govor održala je ministarka kulture Maja Gojković.

- Tema svih tih radova zapravo je moja večna tema: progon. Bavio sam se u svojim delima decenijama unazad progonom koji nam nameću ideolozi savremene civilizacije. Slobodoumni ljudi beže i pokušavaju da skinu te stege globalizacije i da se spasu od jednoobraznog razmišljanja koje nameće globalizacija - kazao je Šobajić, čijih će sedam monumentalnih slika nastalih u poslednjih desetak godina, kao i onih sa početka pariskog stvaralaštva i tri skulpture izlagane širom Evrope, ostati deo trajne umetničke postavke Kombank dvorane.

Miloš Šobajić
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Novosti/M.M.

BONU VIDEO:

00:24

LUNA SE OGLASILA IZ KREVETA, GLEDA U MARKA, DOK SLUŠAJU LEPU LUKIĆ: Idila u njihovom domu, trudnica opčinjena Miljkovićem! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja