NAJMLAĐI OSKAROVAC DANAS SLAVI ROĐENDAN Posle te nagrade pao je u depresiju, izgubio 14 kilograma, a ovako je pobedio bolest
Foto: EPA

Lepo

NAJMLAĐI OSKAROVAC DANAS SLAVI ROĐENDAN Posle te nagrade pao je u depresiju, izgubio 14 kilograma, a ovako je pobedio bolest

Pop kultura -

Holivudski glumac Edrijen Brodi danas slavi 48. rođendan. Rođen u Njujorku, a Ejdrijanovim venama teče krv jevrejskog i mađarskog porekla. Na prve časove glume polazi pod pritiskom roditelja, koji su ga na iste upisali kako bi ga udaljili od problematične dece sa kojom se sve više družio. Godine 1992. doživljava težak pad sa motora od kog je zadobio velike povrede. Mesecima se oporavljao od istih.

Oskar
foto: Profimedia

On je najmlađi dobitnik Oskara, a nekoliko godina kasnije na dodeli nagrada napravio je veliki skandal. Kako bi se što bolje pripremio za ulogu u filmu "Pijanista", prodao je svoj stan i auto, odselio se u Poljsku, naučio da svira klavir i smršao 14 kilograma.

Nakon uloge u ovom filmu, upao je u depresiju, kojoj nije bio nikada sklon, ali jedna od stvari koja ga je izvukla bilo je i slikarstvo.

"Slikanje mi donosi slobodu. U glumi imate ograničenja. Odradite svoj posao, ali dok se film skroz ne završi, vaš posao prođe kroz toliko filtera van vaše kontrole – određene promene zahteva reditelj, montažer, producent, pa i sam studio. Kroz slikarstvo iskazujem sebe bez ikakvih ograničenja, a taj osećaj slobode je neverovatan. Uživam u slikarstvu, baš kao i u glumi, ipak su to moje dve glavne odrednice", rekao je glumac.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

02:02

Glumica Aleksandra Tomić je devojčica Đeđa u pesmici Andrije Miloševića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track