KAKAV KRAJ SERIJE KALKANSKI KRUGOVI: Scenarista Đorđe Milosavljević otkriva za KURIR šta nas čeka u nastavku i ko je Baba Guba
Foto: Firefly Production

veliko finale

KAKAV KRAJ SERIJE KALKANSKI KRUGOVI: Scenarista Đorđe Milosavljević otkriva za KURIR šta nas čeka u nastavku i ko je Baba Guba

Pop kultura -

Nakon pet nedelja emitovanja, poslednja epizoda TV serije "Kalkanski krugovi" prikazana je ovog vikenda na RTS, a prošlog na Superstar TV.

Snimljen po scenariju Đorđa Milosavljevića, a u režiji Milana Karadžića, ovaj serijal nastao u produkciji "Fajerflaja" i Telekoma Srbije je u 10 epizoda publici verno dočarao dinamičnu, uzbudljivu i veoma mističnu priču o sukobu dve porodice u šumadijskom selu Dol. Uspeh i dobre reakcije publike nisu iznenadile kreatora serije Đorđa Milosavljevića.

Đorđe Milosavljević
foto: Nemanja Nikolić

- Mislim da se srećno spojilo mnogo stvari. "Kalkanski krugovi" angažovali su odličnu glumačku ekipu, koja je, predvođena Žarkom Lauševićem, Vojinom Ćetkovićem i Ivanom Zečević, stvarno uradila sjajan posao. Ali i ostali deo ekipe je u ceo projekat ušao čistog srca i sa velikim entuzijazmom, od reditelja Milana Karadžića i direktora fotografije Dušana Ivanovića do kompozitora Marka Matovića i svih drugih. Na kraju, moram da dodam da sam i ja vrlo zadovoljan svojim delom posla - scenario "Kalkanskih krugova" ponudio je publici nešto tematski, stilski i žanrovski novo u našoj savremenoj televizijskoj produkciji - objašnjava Milosavljević.

Kalkanski krugovi
foto: Firefly Production

On objašnjava da je spreman da odmah piše nastavak priče.

- Vrlo je bitno da napomenem da o drugoj sezoni nikad ne odlučuju scenaristi, nego producenti, u ovom slučaju RTS i Telekom. Što se pak mene kao scenariste tiče, priča "Kalkanskih krugova" svakako zaslužuje nastavak, i po dramskom potencijalu koji imaginarni Dol i Zabran imaju, i po velikoj gledanosti koju je serija ostvarila - kaže scenarista.

Đorđe Milosavljević
foto: Nemanja Nikolić

On za Kurir ekskluzivno otkriva kako će se nastaviti ova uzbudljiva priča.

- Ukoliko, dakle, nastavka bude - a ja se nadam da hoće - prva scena nove sezone bila bi direktan nastavak poslednje scene prve sezone. U toj sceni bi trebalo da vidimo šta se desilo neposredno pošto je Dejan Matić u Zabranu konačno sreo Vidosavu Marković, odnosno Baba Gubu - zaključuje Đorđe Milosavljević, što znači da će drugi deo priče nositi glumica Vesna Trivalić, koja se pojavljuje u samo nekoliko scena.

Kalkanski krugovi
foto: Firefly Production

Finale serije glavna misterija nije rešenja. I dalje ne znamo kakva je životna priča Magdalene i kakve ona ima sa Svetlanom (Nina Janković), koja je, podsetimo se, posle susreta sa Baba Gubom rekla: "Videla sam samu sebe."

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track