ŠOK-PREOKRET U KVIZU! Gubio, pa PREOKRENUO rezultat i odneo pobedu! Voditeljka IMPRESIONIRANA takmičarima nije skidala osmeh
Foto: Kurir televizija

KURIR TELEVIZIJA

ŠOK-PREOKRET U KVIZU! Gubio, pa PREOKRENUO rezultat i odneo pobedu! Voditeljka IMPRESIONIRANA takmičarima nije skidala osmeh

Pop kultura -

Peti put za redom i večeras u porodičnom kvizu „Mozaik“ na Kurir televiziji na poziciji crvenog takmičara imali smo prilike da vidimo Želimira Lalića, dok je na plavoj poziciji bio Darko Dabić iz Beograda.

Dvojica takmičara znaju se sa prethodnih kvizova, a sada se na Kurir televiziji bore za prvo ili drugo mesto i vredne nagrade koje ih čekaju.

Pobednik u kvizu „Mozaik“ dobija 300.000 dinara i putovanje, a drugo mesto 100.000 dinara i putovanje.

kviz Mozaik
foto: Kurir televizija

U prvoj igri „Nozovi“ koja testira logiku naših takmičara, Darko je pokazao više brzine i spretnosti u popunjavanju brojeva koji nedostaju, te je u samom startu i poveo sa 8 poena razlike.

Red brojeva, red slova, druga po redu igra „Daj mi slovo“ Želimir je pokazao više veštine složivši reč od čak 9 slova „samotnjaci“ dok je Darko imao reč o 7 slova „ometanje“. Obojica takmičara osvojila su i bonus poene, a Darkova prednost smanjena je na 2 boda razlike.

Napetost je došla do usijanja u trećoj igri „Abakus“.

kviz Mozaik
foto: Kurir televizija

Komplikovane matematičke operacije nisu baš legle našim takmičarima, a krajnji rezultat na tabeli i dalje je u prilog išao Darku.

Četvrta igra „Štafeta“ zahteva strogu koncetraciju takmičara, a nepoznavanje pravila igre da reč ne sme biti lično ime, Darko je izgubio sve bodove i njegovi poeni prešli su Želimiru.

Ova igra preokrenula je rezultat, te je Želimir sada preuzeo vođstvo i to sa 4 poena razlike.

Peta igra „Magelan“ testira znanje takmičara iz istorije, geografije i opšte kulture.

kviz Mozaik
foto: Kurir televizija

Takmičari su se pokazali odlično u ovoj igri, a ponovo je došlo do preokreta na tabeli bodova, pa je Darko ponovo preuze vođstvo.

U šestoj igri „Do vrha“ takmičari su imali zadatak da u prvom delu spoje države sa jelima i pićima koja su potekla iz njih.

A u drugom delu igre spajali smo dela i srpske pisce. Iako su obojica takmičara pokazala izuzetnu spretnost, Darko je imao više sreće i svoju prednost povećao još više.

kviz Mozaik
foto: Kurir televizija

U igri „Kurir“ Želimir je izuzetno lako rešio da se iza njegove asocijacija krije pojam „Pol Mekartni“ dok je i Darko pogodio da se iza njegove asocijacije krije pojam “NBA”.

Stanje na tabeli jasno je pokazalo da je Darko ubedljivo pobedio svog protivnika Želimira, a i pored toga takmičenje nastavljaju obojica takmičara.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

03:06

TRBUŠNA PLESAČICA UVIJALA KUKOVIMA, A ONDA SU SE NA BINI POJAVILI DERVIŠI! Pokazali umeće i zapalili Egipat tradicionalnim PLESOM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track