POBEDNICI ZA RADETA ŠERBEDŽIJU, PURIŠU ĐORĐEVIĆA I MILJENA KLJAKOVIĆA KREKU Sve spremno za 49. Fest, a ovu su cene karata
Foto: Ana Paunković

Miljen

POBEDNICI ZA RADETA ŠERBEDŽIJU, PURIŠU ĐORĐEVIĆA I MILJENA KLJAKOVIĆA KREKU Sve spremno za 49. Fest, a ovu su cene karata

Pop kultura -

U Beogradu će se održati 49. Međunarodni festival filma - Fest, pod sloganom "Povratak u... budućnost"Rejf fan. Ovoga puta festival će se održati u maju - u periodu između 7. i 16. maja, kada mu nije termin, sa ograničenim kapacitetima dvorana i s malo gostiju iz inostranstva, najavili su juče organizatori na konferenciji za medije.

Beogradski Fest načinio je presedan i podvig jer se održava u godini u kojoj je festival u Berlinu bio dostupan na internetu, a u Kanu odložen.

Rejf Fajns
foto: Sonja Spasić

Svečano otvaranje biće u Sava centru projekcijom filma "Veliko iskopavanje", u režiji Britanca Simona Stouna, sa Rejfom Fajnsom i Keri Maligan u glavnim ulogama. Dobitnici počasne festivalske nagrade Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti su glumac Rade Šerbedžija i reditelj Puriša Đorđević, kojima će nagrade biti uručene na otvaranju, kao i scenograf Miljen Kljaković Kreka, koji će priznanje dobiti na zatvaranju ovogodišnjeg festivala.

Miljen Kljaković Kreka
foto: Privatna Arhiva

Cena karata kreće se između 250 i 500 dinara, a filmovi će se prikazivati u bioskopskim salama Sava centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Sinepleks Galerije Beograda.

Kurir/ M. Kostić

Bonus video:

19:24

Pogledajte dokumentarac o seriji Porodica KURIR TELEVIZIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track