Najnovije vesti

ODRASLA JE U SIROMAŠTVU! Seka Sablić o teškim životnim trenucima: Otac je radio da uvek budemo siti! Majka je bila ŽELJNA PROVODA!
Foto: Dragana Udovičić

biografija

ODRASLA JE U SIROMAŠTVU! Seka Sablić o teškim životnim trenucima: Otac je radio da uvek budemo siti! Majka je bila ŽELJNA PROVODA!

Pop kultura

Glumica Jelisaveta Seka Sablić imala je teško detinjstvo, ali se nikada nije žalila. Kada je bila mala govorila je da će postati “bogata”, ali kako je ranije kazala u stvarnosti je ispalo sasvim drugačije.

Jelisaveta Seka Sablić
foto: Printscree/Prva TV

- Rođena sam u Beogradu, na Čuburi, u bolnici koja danas nosi naziv “Za majku i dete” u Tiršovoj ulici. Rodila sam se 1942. godine, u jeku rata i najstrašnijih opasnosti za mene, moju majku i oca, jer moja majka je bila Jevrejka - Sefardkinja sa Dorćola. Nikada tokom rata nije nosila žutu traku. Kada se udala za mog oca, Stevana, hrišćanina i preselila na Čuburu, roditelji su je se odrekli. Nije imala kontakta s njima sve dok njenu familiju, pet sestara sa decom, nisu odveli u logor na Sajmište - rečenice su iz autobiografije ove glumice “Moja mala autobiografija”.

Seka se u svojoj monografiji prisetila i momenata koje je tokom rata proživljavala.

- Moj otac je poreklom sa Banije, pa smo često porodično odlazili u njegovo selo koje se zove Mala Gradusa. Tamo su ljudi bili još gladniji nego mi u gradu, tako da im je otac često slao pakete iz Beograda. Moglo bi se reći da je celo moje detinjstvo zapravo bilo lepo. Obeleženo siromaštvom, ali bez muke, bez gladi. Otac je radio i brinuo da uvek budemo siti. S druge strane, moja majka uvek je želela da izađe - u pozorište, u bioskop, bila je željna “provoda”, “luksuza”...Tako sam ja, kao mala, stalno govorila kako ću biti bogata. “Kad porasteš, šta ćeš biti?” - “Biću bogata!” Naravno, u realnosti je ispalo potpuno suprotno od toga, iako sam ostala pri stavu da je veoma važno obezbediti dostojan život koji ne podrazumeva poniženja. Međutim, kako sam odrastala, sve više su me zanimale nematerijalne vrednosti - pišu Novosti.

O, svom braku i ljubavnom životu nikada nije mnogo pričala. Postala je majka sa tridesetčetiri godine sina Stefana koji je uspešni pozorišni reditelj. Popularrna glumica jednom prilikom je otkrila da joj je žao što je reditelji nikad nisu zvali za određeni tip uloga.

- Nikad nisam dobila ulogu zavodnice. Sad kad pogledam svoje stare snimke i slike, pomislim – “Bože, što sam bila dobra riba”. Nije mi jasno šta mi je falilo, pa mi to nikad nisu dali da glumim. Eto, to nikad nisam bila- rekla je Seka.

Seka Sablić
foto: Marina Lopičić

Kurir.rs/M.M.

BONUS VIDEO:

Kurir dnevni horoskop za 30.4.2021.
02:32

Kurir dnevni horoskop za 30.4.2021.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...