VESEO DOM ZA USKRS UZ ČETVORO DECE! Glumac Nebojša Milovanović o praznicima i obilasku manastira: Porodica je moje utočište!
Foto: Kurir

iskreno

VESEO DOM ZA USKRS UZ ČETVORO DECE! Glumac Nebojša Milovanović o praznicima i obilasku manastira: Porodica je moje utočište!

Pop kultura -

Glumac Nebojša Milovanović i njegova supruga Tijana, sa njihovo četvoro dece, primer su mnogima jer bogatstvo stanuje tamo gde se poklope sreća, harmonija, ljubav i deca. Ćerke Vera i Nada, i sinovi Stojan i Andrija su snaga i pokretači dramskog umetnika i njegove supruge.

Nebojša Milovanović
foto: Kurir

Ovih dana u njihovom domu je veselo jer tako je uvek oko praznika.

- Kao što domaćice i domaćini pripremaju trpezu, tako postoji i priprema koja nas svakog proleća podseća šta je zapravo i zaista važno u našem životu. Suština i smisao ne poznaju reči kao što su “ispoštovati” i “ritual”. Između ostalog, i tome se uvežbavamo u pripremi za Vaskrs, trudeći se da prave stvari nazivamo pravim imenima. Da shvatimo da svet nije ustrojen da bi bio sredstvo za zadovoljavanje naših sebičnih potreba, već da možemo i moramo ljudima oko sebe bogatiti život. I tek onda i naš život može biti bogatiji.

Koliko decu učite tradicionalnim vrednostima bez obzira na to što živimo u vremenu haj-teka?

- Smisao je nešto što sadrži tradiciju, ali nije samo tradicija. A vreme u kome živimo, kako ste ga nazvali, teško je definisati. Trendovi i vremena dolaze i prolaze. A ono što prevazilazi vreme je zrno koje je svemoguće. Ne podleže definicijama koje su danas iz ovog, sutra iz onog jezika. Nema ništa protiv današnjeg vremena, jer je večno i jer prevazilazi svako vreme i svaki prostor. Tome nas, između ostalog, uči ovaj praznik.

Nebojša Milovanović
foto: Kurir

Imate četvoro dece. Da li se pribojavate vremena u kojem odrastaju?

- To je vreme njihovog detinjstva i trudimo se koliko god možemo da njima bude jedino, dobro pa i najbolje, jer je samo njihovo.

Dosta vodite računa o duhovnom segmentu, te posećujete manastire. Koliko je vera vaša vodilja?

- Molitva i energija su dobra koja ljudi u manastiru, odnosno iz manastira šalju u svet, čine da svet ne bude gori nego što jeste. I na ličnom i na opštem primeru. Sreća je da sam imao i imam prilike da to doživim, a Vera je ime našeg prvog deteta.

Da li ste srećni što ste mnogima primer kada je porodični život u pitanju?

- Jedna od privilegija javnog posla je što, u relativnoj meri, možete da budete primer i ljudima koji vas ne poznaju lično. Pa kada je tako, bolje je da je primer na dobro.

Koliko vam je porodica oslonac i pokretač?

Nebojša Milovanović
foto: Kurir

- Porodica je utočište i oaza. Prilika da na malom prostoru stvorite i živite svet koji se kleše u borbi i dinamici života, a čiji je osnovni pokretač ljubav.

Da li za sebe možete da kažete da ste srećan čovek jer imate zdravu i zadovoljnu porodicu?

- To je nešto što bi trebalo da bude usađeno u naše živote, uprkos i iznad svih povremenih nezadovoljstava, malodušnosti i sitničarenja. Sreća jer smo ljudi, ovde i sada i radost koja bi trebalo da bude iznad svega.

Zavoleo lik Zorana

Svi se raduju nastavku serije “Tajne vinove loze”. Koliko vam je uloga Zorana bila izazov?

- Lepo je kada dobijete priliku da kompleksnu dramsku ulogu, prepunu preispitivanja i duševnih nijansi, radite u formatu koji ima najveću gledanost. Takve uloge su nešto u čemu se najbolje osećam i tako je bilo i u nekim filmskim i pozorišnim ulogama. Neke se ne vide i ne istaknu u toj meri, ali onda se sve to vrati kroz ulogu Zorana.

Kurir.rs/S.M./Blic

Bonus video:

01:33

Nebojša Milovanović o snimanju serija Tajna vinove loze

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track