PREMINUO ČUVENI GLUMAC U 106. GODINI: Pamtićemo ga po LEGENDARNIM ulogama, a sarađivao je sa ČAPLINOM i SKORSEZEOM
Foto: Profimedia

velika tuga

PREMINUO ČUVENI GLUMAC U 106. GODINI: Pamtićemo ga po LEGENDARNIM ulogama, a sarađivao je sa ČAPLINOM i SKORSEZEOM

Pop kultura -

Američki glumac, producent i reditelj Norman Lojd je preminuo u 106. godini, objavili su američki mediji.

Norman Lojd
foto: Profimedia

Lojd je umro u svom domu u četvrti Brentvud u Los Anđelesu u utorak, rekla je njegova menadžerka Marion Rosenberg. Američki magazin je objavio da je Lojdovu smrt potvrdio njegov prijatelj i kolega, producent Din Hargrov.

Lloydova karijera trajala je oko osam decenija i uključivala je saradnju sa legendama poput Čarlija Čaplina i Alfreda Hičkoka.

Sarađivao je i sa Orsonom Velsom, Martinom Skorezom na filmu Doba nevinosti, i sa Piterom Virom u filmu Društvo mrtvih pesnika.

Poznat je po ulozi u medicinskoj TV drami seriji St. Elsewhere u kojoj je glumio Danijela Oslandera u šest sezona osamdesetih godina.

Nakon toga je glumio liječnika Iekara Isaka Mentnora u naučno-fantastičnoj TV seriji Sedam dana od 1998. do 2001. godine.

Poslednji put se na filmu pojavio 2015. godine u komediji "Trainwreck".

Ljubitelji filma pamtiće ga kao prikrivenog zlikovca u Saboteru Alfreda Hičkoka, američkom špijunskom trileru iz 1942. godine.

Legendu nemog filma Čarlija Čaplina upoznao je na teniskim terenima 1940-ih, a 12 godina kasnije je zaigrao u njegovom filmu Svetla pozornice.

Norman Lojd
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:31

FRAJER BIJE ŽENU STAN PORED MOG! Slavica Ćukteraš snimila UZNEMIRUJUĆI video sa komšijom! LUPALI NA VRATA, VIKALI POLICIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track