NE MOŽE BIZARNIJE OD OVOG: Prodaje se 6 DLAKA kose KURTA KOBEJNA za 2.500 $, a sve je krenulo od njegove PRIJATELJICE!
Foto: Profimedia

neverovatno

NE MOŽE BIZARNIJE OD OVOG: Prodaje se 6 DLAKA kose KURTA KOBEJNA za 2.500 $, a sve je krenulo od njegove PRIJATELJICE!

Pop kultura -

Veliki ljubitelji Nirvane sa dubokim džepovima sada imaju priliku da poseduju vrlo retku i veoma ličnu stvar vezanu za Kurta Kobejna - šest dlaka njegove kose.

Nirvana, Kurt Kobejn
foto: Profimedia

Na sajtu gde se održava aukcija, stoji da je pramenove odsekla Tesa Ozborn „rani poverljivi čovek“ kada je Kurt bio u Birmingemu, u Engleskoj 1989. godine tokom Bleach turneje.

„Ovaj jedinstveni artefakt u potpunosti je nov na tržištu i ima besprekornu liniju porekla, uključujući slike Kurta kako pozira sa ženom koja je ošišala, sa makazama u ruci i fantastičnom fotografijom kose gde se vidi da je zapravo seče!", piše na sajtu.

„Tesa je umetniku iz Sijetla Nikol DePolo dala originalnu pletenicu kao poklon nakon Kurtove smrti", a potpisala je i torbu 29/10/89: Tes je ošišala Kurtovu kosu u Birmingemu u Engleskoj.

DePolo je u potpisanoj izjavi na dve stranice potvrdio da se Ozborn i Kobejn poznaju dok su provodili vreme zajedno na turneji: „Nirvana je prvo odjeknula u Engleskoj i sigurno je imala osećaj da će Kurt postati muzička sila. Kada je reč o Kurtu, Tesa je bila nešto poput Astrid Kirčer kod Bitlsa - žene koja je dala ikoničnu frizuru. Imala je čak i niz slika da to dokaže: fotografija nje i Kurta sa dugom opuštenom kosom dok je visoko držala par makaza, a zatim fotka makaza. Ostalo je bila istorija. Kurt je bio poznat po svom izgledu izblajhanog plavokosog dečaka, a ona mu je dala prvu frizuru još u oktobru 1989. godine, neposredno pre nego što je njegova slika počela da kruži svetom. "

Minimalna ponuda za pramenove košta 2.500, a trenutno je cifra dostigla sumu od 3.328 dolara po dlaci.

aukcija, kosa, Kurt Kobejn
foto: Printscreen/iconicauctions

(Kurir.rs/A.M./hypebeast)

Bonus video:

01:59

Romi slave Đurđevdan: Nema korone, samo ladno pivo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track