MUK, J*EBOTE! SNIMILI NEBESKU UDICU ZA DŽABE: Gorivo uzimali na CRNO, ni bolesti ih nisu sputavale da pokažu POBEDNIČKI duh SRBA
Foto: Printscreen

Kapa dole

MUK, J*EBOTE! SNIMILI NEBESKU UDICU ZA DŽABE: Gorivo uzimali na CRNO, ni bolesti ih nisu sputavale da pokažu POBEDNIČKI duh SRBA

Pop kultura -

Nebojša Glogovac, Ana Sofrenović, Nikola Kojo, Ivan Jevtović i Dragan Bjelogrlić su pre 22 godine pristali da za džabe igraju u filmu "Nebeska udica".

Rediteljski prvenac pokojnog Ljubiše Samardžića snimanje neposredno po završetku NATO bombardovanja juna 1999. godine, a zbog loše ekonomske situacije cela ekipa je morala da se pomiri sa tim da možda neće dobiti ni dinara. Međutim, želja glumaca da na velikom platnu dočaraju pobednički duh naroda, koji je preživeo strahote tokom 78 dana granatiranja tadašnje Jugoslavije, bila je jača od para. Tako su svi bez razmišljanja prihvatili posao za koji nisu znali da li će ikad biti plaćen.

Nebeska udica
foto: Printscreen

- Morali smo da se prilagodimo situaciji. Novac su glumci dobili tek nakon premijere. Morali su da budu strpljivi. Imali smo i saradnju i koprodukciju sa inostranstvom, pa je cela ekipa na kraju dobila ono što je zaslužila - izjavio je Samardžić nakon završetka snimanja filma i dodao da je jedini novac tada dalo Ministarstvo kulture.

- Oni su nam odobrili novac za gorivo, ali ga nije bilo na pumpi. Dovijali smo se na razne načine i kupovali smo ga na crno i zbog toga smo probijali budžet. Najvažnije nam je bilo da radimo. Samardžić je film snimao kada je njegova porodica prolazila kroz težak period jer mu je sin Dragan bio teško bolestan. Reditelju je rad na ovom ostvarenju bio jedna vrsta terapije.

- Bio sam iznenađen tom NATO agresijom i drskošću da celokupna Zapadna alijansa krene na pohod uništavanja psihologije, a neobjekata. Zato je sve to što nam se dogodilo u meni ostavilo najdublji trag. Uz sve to, imao sam i privatnu muku, pa je moj intimni rat za zdravlje mog sina bio daleko veći od bombardovanja. Te emocije pokrenule su moju odluku da režiram - ispričao je data slavni glumac i reditelj.

Ostale uloge u ovom filmu igrali su Milena Dravić, Katarina Žutić, Nikola Đuričko, Sonja Kolačarić, Gordan Kičić...

Nebeska udica
foto: Printscreen

Citati iz Nebeske udice

  • Muk, j*bote!
  • Znaš kako se postaju pravi šampion? Tako što izađeš na teren kad je najteže i pobediš.
  • Teško meni kad deca prave decu
  • Žurim, imam dečka, a on ne voli da čeka
Nebeska udica
foto: Printscreen

kurir.rs/hit/informer

Bonus video:

01:35

ZAMALO OSTALI BEZ NAGRADE ZBOG SEKE I RAŠE! Zbunjivali Aleksandra a onda je njemu PUKO FILM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja